Evenimentul Zilei > Actualitate > Ninja și la școală, și în realitate. Eleva care și-a uimit profesorii
Ninja și la școală, și în realitate. Eleva care și-a uimit profesorii

Ninja și la școală, și în realitate. Eleva care și-a uimit profesorii

O elevă japoneză care studiază istoria luptătorilor ninja a luat nota 10 pentru un eseu, după ce profesorul și-a dat seama că l-a scris cu cerneală ivizibilă.

Eimi Haga a scris eseul dând seama de tehnica Ninja „aburidashi”, prin care corespondența scrisă devenea secretă, căci se folosea o cerneală ivizibilă.

Cuvintele au apărut pe coala de hârtie când profesorul a încălzit hârtia deasupra unei sobe cu gaz.

„Este ceva ce am învățat dintr-o carte, când eram mică”, le-a declarat Eimi Haga jurnaliștilor de la BBC. ”Am sperat ca nimeni să nu mai aibă ideea asta”, a adăugat eleva japoneză.

Pasiunea elevei pentru luptătorii Ninja, asasinii Japoniei medievale, ține încă din copilărie, când aceasta a descoperit o animație TV.

După ce s-a înscris la Universitatea Mie, aceasta s-a înscris la un curs despre Istoria luptătorilor Ninja, și a avut de pregătit un eseu despre vizita în Muzeul Ninja din Igaryu.

„Când profesorul ne-a spus că va puncta creativitatea, m-am decis să fac un eseu diferit. M-am gândit ce să fac și mi-am adus aminte de tehnica aburidashi”, a spus eleva.

După o noapte de încercări, a ajuns la concentrația potrivită de extract de soia și apă, din care a făcut cerneala. După ce a redactat lucrarea, cuvintele s-au uscat și au devenit invizibile. Totuși, pentru a nu risca ca profesorul să-i arunce lucrarea la gunoi, i-a lăsat o notă în care îi indica să încălzească coala de hârtie.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.