Un cuplu din Carolina de Sud a făcut o descoperire uluitoare în timp ce explora râul Stono, situat lângă orașul Charlseton. Cei doi îndrăgostiți au descoperit un dinte preistoric de Megalodon, mai mare decât palma unui adult, scrie Dailymail.

Jessica Rose-Standafer Owens împreună cu soțul ei, Simon Chandley Owens, se plimbau de-a lungul malului râului când le-a picat privirea pe un obiect ascuțit ce abia ieșea din mâlul gros, ce părea a fi un dinte de rechin.

„Dacă e un dinte de rechin, este cele mai mare pe care l-am găsit vreodată”, a spus Jessica în timpul ce filma descoperirea și încerca să dea noroiul la o parte.

Cuplul a declarat că dintele are o lungime de 14,6 centimetri, de la vârf la bază și cântărește undeva la 450 de grame, fiind vechi de aproape 5 milioane de ani.

Cuplul a postat un video în care evidențiază descoperirea făcută pe Facebook, în care poate fi auzit cum se bucură, entuziasmul fiind clar vizibil pe filmare în momentul în care descoperă dintele de rechin.

„Mai am puțin și plâng”, a spus Jessica în timp ce ținea în mână dintele uriaș.

„Nu mă supăr dacă nu mai găsesc niciodată un dinte de rechin. Voi fi în regulă! E posibil să fi fost puțin cam entuziasmați când l-am găsit”, a scris ea pe pagina rețelei de socializare.

Muzeul de Istorie Naturală de la Colegiul Charleston a oferit și o părere oficială despre dinte: „Este o descoperire uluitoare legată de Megalodon. Descoperirile de acest gen au trecut Charleston pe hartă drept capitala Megalodonilor”.

Megalodonul este cea mai mare specie de rechini care a trăit vreodată, ajungând să crească până la 19 metri lungime, de 3 ori mai mult decât dimensiunea celui mai mare rechin Alb din prezent.

Cea mai veche fosilă de Megalodon datează de mai bine de 20 de milioane de ani.

Carolina de Sud este casă pentru milioane de fosile care anual atrag zeci de mii de turiști din toate părțile lumii.

Prima fosilă a unui astfel de rechin a fost descoperită în SUA, în anul 1725 când sclavii au dezgropat un dinte al unui Mamut Columbian, care în cele din urmă a devenit fosila oficială a statului Carolina de Sud.