Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Nicușor Dan, „mercenarul” angajat de liberali ca să distrugă alianța USR-PLUS
Nicușor Dan, „mercenarul” angajat de liberali ca să distrugă alianța USR-PLUS

Nicușor Dan, „mercenarul” angajat de liberali ca să distrugă alianța USR-PLUS

Nicușor Dan are un singur scop în viață. Să devină Primarul General al Capitalei. La asta lucrează de ani buni și are un capital electoral consistent. Nici nu-l interesează cine-l susține, important este să câștige.

Mișcarea PNL de a-l susține pe Nicușor Dan pare pentru unii liberali greu de înțeles. Potrivit sondajului CURS pe care l-am publicat ieri, Rareș Bogdan stătea mult mai bine decât Nicușor Dan, Vlad Voiculescu sau Violeta Alexandru. Chiar și decât Ludovic Orban. Deci de ce era nevoie de Nicușor Dan ca să o bată pe Gabriela Firea? O campanie bună putea face diferența.

Numai că cooptarea lui Nicușor Dan ca și candidat al PNL a avut un cu totul alt scop strategic. Izolarea USR-Plus în Capitală. Prin prezența sa la conferința de presă alături de Ludovic Orban, Nicușor Dan a dat senzația că este un candidat liberal, nu unul susținut de USR.

Nicușor Dan are un singur țel în viață: să câștige Primăria Generală. Pentru asta este dispus la orice compromis. Nu trebuie uitat că deși fusese anunțat ca fiind candidatul susținut de USR în data de 7 decembrie 2019, în ianuarie 2020, Dan Barna afla cu surprindere că Nicușor Dan avea pregătit un partid de rezervă. Era cu USR, dar avea și variantă de rezervă…

”Am aflat aseară că Nicușor are un partid de rezervă, Uniunea Forțelor Locale, înființat în urmă cu șase luni. Nu la inițiativa lui Nicușor, care a fost ușor fâstâcit cand a fost întrebat. Deci discutăm despre un candidat independent, o parte din colegi clamează că ei sunt loiali USR si îl susțin pe Nicusor Dan, dar în tot acest timp se coace un proiect politic separat. Făra comentarii”, comenta deputatul USR, Tudor Pop și membru al Biroului Municipal București la acel moment. I se poate citi indignarea printre rânduri.

 NU RATAȚI ULTIMUL NUMĂR DIN EVENIMENTUL ISTORIC.

În fapt, Nicușor Dan se proteja de o înțelegere ocultă între USR și PLUS, Dacian Cioloș fiind susținătorul lui Vlad Voiculescu pentru această candidatură. Iar trocurile politice dintre Barna și Cioloș puteau să-l elimine pe Nicușor Dan.

Acum, Nicușor Dan și-a securizat candidatura. Iar PNL a obținut un candidat care îngroapă orice inițiativă venită din dreapta, transformând alegerile pentru Primăria Capitalei într-un meci decisiv. Care se va decide la penaltiuri. Cu Dan Barna și Dacian Cioloș în tribune. Zâmbitori, dar plini de resentimente.

 

Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: