Evenimentul Zilei > Justitie > Nicușor Constantinescu acuză din închisoare: „Condamnarea mea, răzbunarea lui Arafat”
Nicușor Constantinescu acuză din închisoare: „Condamnarea mea, răzbunarea lui Arafat”

Nicușor Constantinescu acuză din închisoare: „Condamnarea mea, răzbunarea lui Arafat”

Sentința de patru ani închisoare dată, vineri, de Curtea de Apel Constanța, fostului președinte al Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu, în dosarul „Elicopterul”, este privită de condamnat ca o răzbunare a lui Raed Arafat, pe motiv că a refuzat să îi predea, șefului DSU, aparatul de zbor.

Magistrații Curții de Apel au respins, vineri, ca nefondat apelul declarat de Nicușor Constantinescu la condamnarea în primă instanță, de patru ani cu executare, a Tribunalului Constanța. Fostul președinte al CJ Constanța este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă unde ispășește o condamnare la 7 ani și patru luni în urma comasării a două sentințe din dosarul Centrul militar Zonal și dosarul Retrocedărilor, în acesta din urmă fiind condamnat împreună cu Radu Mazăre.

În dosarul „Elicopterul”, Nicușor Constantinescu a fost acuzat de abuz în serviciu după ce ar fi atribuit unei societăți comerciale, ilegal, elicopterul pe care CJ Constanța îl achiziționase, cu 5 milioane de euro, printr-un proiect european transfrontalier. „În data de 1 iulie 2013, Nicușor Constantinescu a pus la dispoziția persoanei juridice elicopterul, deși firma respectivă nu a fost parte semnatară a Acordului de parteneriat în baza căruia a fost obținută finanțarea nerambursabilă și a fost achiziționat elicopterul”, au spus atunci procurorii DNA Constanța.

În ianuarie 2015, la Tribunalul Constanța, Nicușor Constantinescu declarat, pentru EVZ, că i se face o mare nedreptate. „Procurorii ar fi trebuit să se preocupe de ce a fost  mutat acest elicopter de la CJC la DSU, de ce s-au făcut modificări. Asta se numeşte deturnare de fonduri. În loc să ancheteze deturnarea de fonduri la Raed Arafat, mă anchetează pe mine, cum l-am achiziţionat. Şi uite, cât a fost la Tuzla, până pe 16 noiembrie, nu s-a întâmplat niciun accident.  Acum, de o lună, brusc, au murit patru oameni” a comentat Nicuşor Constantinescu, făcând referire la tragedia de la Mamaia, din 15 decembrie 2014, când patru angajați SMURD s-au prăbușit cu elicopterul în lacul Siutghiol.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: