Magistrații Curții de Apel au respins, vineri, ca nefondat apelul declarat de Nicușor Constantinescu la condamnarea în primă instanță, de patru ani cu executare, a Tribunalului Constanța. Fostul președinte al CJ Constanța este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă unde ispășește o condamnare la 7 ani și patru luni în urma comasării a două sentințe din dosarul Centrul militar Zonal și dosarul Retrocedărilor, în acesta din urmă fiind condamnat împreună cu Radu Mazăre.

În dosarul „Elicopterul”, Nicușor Constantinescu a fost acuzat de abuz în serviciu după ce ar fi atribuit unei societăți comerciale, ilegal, elicopterul pe care CJ Constanța îl achiziționase, cu 5 milioane de euro, printr-un proiect european transfrontalier. „În data de 1 iulie 2013, Nicușor Constantinescu a pus la dispoziția persoanei juridice elicopterul, deși firma respectivă nu a fost parte semnatară a Acordului de parteneriat în baza căruia a fost obținută finanțarea nerambursabilă și a fost achiziționat elicopterul”, au spus atunci procurorii DNA Constanța.

În ianuarie 2015, la Tribunalul Constanța, Nicușor Constantinescu declarat, pentru EVZ, că i se face o mare nedreptate. „Procurorii ar fi trebuit să se preocupe de ce a fost  mutat acest elicopter de la CJC la DSU, de ce s-au făcut modificări. Asta se numeşte deturnare de fonduri. În loc să ancheteze deturnarea de fonduri la Raed Arafat, mă anchetează pe mine, cum l-am achiziţionat. Şi uite, cât a fost la Tuzla, până pe 16 noiembrie, nu s-a întâmplat niciun accident.  Acum, de o lună, brusc, au murit patru oameni” a comentat Nicuşor Constantinescu, făcând referire la tragedia de la Mamaia, din 15 decembrie 2014, când patru angajați SMURD s-au prăbușit cu elicopterul în lacul Siutghiol.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE