Evenimentul Zilei > Actualitate > Nicolau: TVR dă afară 1.000 de angajaţi, dar nu vor pleca amantele, soţiile, cei mai răi sau puturoşi
Nicolau: TVR dă afară 1.000 de angajaţi, dar nu vor pleca amantele, soţiile, cei mai răi sau puturoşi

Nicolau: TVR dă afară 1.000 de angajaţi, dar nu vor pleca amantele, soţiile, cei mai răi sau puturoşi

Valentin Nicolau, membru în CA al TVR, a afirmat azi, în cadrul audierilor din Comisiile parlamentare de cultură, că din TVR vor fi date afară o mie de persoane pe criterii neştiute de nimeni. În opinia sa, nu vor pleca, amantele, soţiile, cei răi, puturoşi şi cei care au pile.

"Se vor da afară 1.000 de angajaţi pe criterii neştiute de nimeni, cu 2-3 săptămâni înainte de alegeri. Nu vor pleca cei mai răi, puturoşi, cei care nu au pile, nu vor pleca amantele, soţiile, nu vor pleca cei care au certificate medicale", a spus Nicolau, potrivit Mediafax.

El crede că această soluţie este una de politizare şi va avea efecte dezastruoase asupra viitorului instituţiei.

Pentru a plăti salariile compensatorii ale angajaţilor disponibilizaţi, TVR vrea  săcontracteze un credit comercial de 10-15 milioane de Euro, potrivit lui Nicolau.

Concedierile colective în TVR vor începe în 20 noiembrie şi vizează 962 locuri de muncă, după procesul de restructurare de personal televiziunea urmând să rămână cu 2.340 de angajaţi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: