"Nicolae Puiu era un suflet mare"

"Nicolae Puiu era un suflet mare"

Fostul preşedinte al clubului FC Oneşti s-a stins din viaţă la 64 de ani, după ce a suferit un infarct.

Nicolae Puiu, fostul preşedinte al echipei FC Oneşti şi una dintre cele mai pitoreşti figuri din fotbalul românesc, a încetat din viaţă miercuri seară, la doar 64 de ani.

"Tata Puiu", aşa cum era cunoscut fostul om de fotbal, a decedat în urma unui infarct. Agonia sa a început la sfârşitul săptămânii trecute, când, după ce a suferit o comă diabetică, a fost transportat la Iaşi, acolo unde a şi decedat.

De numele lui Nicolae Puiu se leagă cea mai mare performanţă din istoria fotbalului oneştean. Cu Puiu preşedinte, gruparea moldoveană a promovat în Divizia A, actuala Ligă I, în 1998. "Alb-albaştrii" au stat două sezoane în "A".

Ne puteți urmări și pe Google News

La FC Oneşti au jucat în acea perioadă, printre alţii, Daniel Munteanu, Marius Bilaşco, Giani Gorga, Adrian Blid, Ionuţ Pârvu, Valeriu Răchită şi Vasile Jercălău. Acum trei ani echipa a fost desfiinţată.

Salariile erau plătite din banii luaţi la cazinou

Cu degetele pline de ghiuluri de aur, Tata Puiu era un punct de atracţie oriunde mergea. A înţeles rapid cum stau lucrurile în Divizia A şi a rezistat în primul an după promovare.

Nicolae Puiu a povestit de multe ori despre neregulile din fotbalul românesc, despre mituirea arbitrilor şi despre blaturi. El ajunsese să-şi plătească uneori fotbaliştii din banii câştigaţi la jocurile de noroc, cealaltă mare pasiune a sa, după fotbal.

Vasile Jercălău, fost jucător al echipei în acei ani, a fost unul dintre apropiaţii lui Puiu. "Era un suflet mare. Cât timp a avut bani, a avut şi prietenii în jurul lui. A suferit atunci când nu a mai putut să susţină echipa. Ne-a creat toate condiţiile la Oneşti. Am fost foarte mulţumit de banii câştigaţi acolo", ne-a declarat, răvăşit, Jercălău.

"A fost trădat de prieteni"

Toader Şteţ, antrenorul formaţiei, a fost şi el unul dintre prietenii lui Puiu.

"A făcut lucruri mari pentru Oneşti. A fost pe val cât timp a avut bani. A fost trădat de unii prieteni. Când a început să aibă probleme financiare, i s-au închis multe uşi în nas. A mai încercat să reînvie echipa, dar nu a mai putut. La un moment dat a negociat cu Gigi Becali să îi vândă clubul, dar tratativele au eşuat", ne-a spus ieri Toader Şteţ.