Evenimentul Zilei > International > NEWS ALERT. Atac TERORIST la Ierusalim soldat cu 21 de VICTIME după ce un autobuz a SĂRIT în AER | FOTO VIDEO
NEWS ALERT. Atac TERORIST la Ierusalim soldat cu 21 de VICTIME după ce un autobuz a SĂRIT în AER | FOTO VIDEO

NEWS ALERT. Atac TERORIST la Ierusalim soldat cu 21 de VICTIME după ce un autobuz a SĂRIT în AER | FOTO VIDEO

Cel puțin 21 de persoane sunt rănite, dintre care două se află în stare gravă în urma unei explozii care a avut loc luni într-un autobuz la Ierusalim, anunță presa israeliană.

La momentul exploziei, mulți dintre cei răniți se aflau în autobuz iar alții într-o mașină care traversa drumul. Automobilul și un al doilea autobuz, care din fericire era gol au luat foc în urma exploziei.

Autobuzul în care a avut loc explozia a ars în totalitate și cel gol a fost avariat parțial iar majoritatea răniților au suferit arsuri. Autoritățile se ocupă de cercetări la momentul de față, pentru a stabili dacă vreunul dintre cei răniți este și autorul atacului.

"O investigatie efectuata de experti ai politiei a aratat ca o bomba a explodat in partea din spate a autobuzului, provocand un incendiu si ranind pasageri", a precizat politia intr-un comunicat.

Serviciile de informații din Israel Shin Beth sunt de părere că a fost vorba de un atac terorist, nerevendicat până la ora actuală, însă mișcarea palestiniană Hamas, care are în control Fâșia Gaza a trimis un mesaj în urma deflagrației, prezentând asta ca pe ”un răspuns natural la crimele sioniste”, informează stirileprotv.ro

Autoritățile israeliene recomandă cetățenilor Ierusalimului să rămână vigilenți.

"Daca este vorba despre un atac terorist, ei (atacatorii – n.r.) vor sa ne impiedice sa avem o viata normala si ceea ce trebuie sa facem este sa revenim la aceasta viata normala cat de curand posibil", a adaugat primarul Ierusalimului.

Mai multe imagini publicate pe rețelele sociale arată că explozia a fost una uriașă.

Dacă explozia din autobuz va fi declarată atac terorist, acest lucru ar declanșa o escaladare a violențelor, teroriștii palestinieni recurgând în ultimul timp chiar la atacuri cu arme albe împotriva israelienilor, potrivit stirileprotv.ro