UPDATE ora 14.00: Imediat după accident, în timpul vacanței de Crăciun din decembrie, Merkel nu a fost conștientă de faptul că și-a fracturat bazinul, a mai spus Seibert. El nu a dat detalii legate de modul în care s-a produs accidentul.
Merkel schia în apropiere de stațiunea St. Moritz din Elveția.

Cu toate acestea, cancelarul intenționeză să conducă ședința de guvern de miercuri – prima reuniune a noilor miniștri ai coaliției formate după alegeri.
Merkel poate să meargă cu ajutorul unor cârje în acest moment. Dar, în rest, va încerca să lucreze de acasă.

Și-a anulat vizita în Polonia din această săptămână și nu-l va primi nici pe premierul luxemburghez, Xavier Bettel, la Berlin.
Fractură de bazin
Angela Merkel a fost nevoită să îşi anuleze o serie de întâlniri, în urma unei căderi la schi, precizează sursa citată.
Cancelarul german și-a fracturat un os al pelvisului, în urma unei căzături pe o pârtie de schi fond, în Elveția. Va trebui să rămână la pat, cât de mult posibil, în următoarele trei săptămâni și câteva dintre vizitele programate vor fi anulate, a spus Steffen Seibert.
De asemenea, ea a suferit vânătăi severe în accident, precizează BBC.
„Cancelarul nu va putea onora unele din întâlnirile anunţate”, a afirmat Steffen Seibert.
Angela Merkel „a suferit un şoc important în urma unei căderi la schi fond, în timpul vacanţei de Crăciun, şi a suferit o fisură de bazin”, a explicat purtătorul de cuvânt într-o conferinţă de presă.

Merkel „nu va merge în Polonia miercuri şi nu-l va putea primi joi, la Berlin, pe premierul luxemburghez, Xavier Bettel”, a adăugat Seibert.
Merkel nu schia cu viteză în momentul respectiv, a precizat purtătorul de cuvânt. El a descris rănile suferite astfel: „vânătăi severe și o fractură parțială, în partea stângă, din spate, a bazinului”.