Runda cu numărul 26 din campionatul de fotbal al Angliei le-a dat ieri mari bătăi de cap pariorilor. Newcastle United a produs șocul etapei, remizând pe teren propriu, scor 4-4, cu Arsenal Londra. „Tunarii” au pornit ca din pușcă, iar după o jumătate de oră aveau deja un avans de patru goluri (au marcat Walcott – 1, Djourou – 3 și Van Persie – 10 și 26).
În minutul 50, echilibrul numeric s-a rupt, Diaby, de la oaspeți, fiind eliminat. A urmat revenirea miraculoasă a gazdelor. Barton a transformat două penalty-uri (69 și 83), iar Best (75) și Tiote (88) au punctat din acțiune. Pe 31 ianuarie, Newcastle l-a cedat pe internaționalul englez Andy Carroll (un atacant de 22 de ani) la Liverpool contra sumei de 41 de milioane de euro și se părea că și-a pierdut omul de gol.
Despre Arsenal, portughezul Jose Mourinho a spus deunăzi, în stilul său provocator, că, avându-l pe francezul Arsene Wenger la timonă, este o „echipă care joacă frumos, dar nu câștigă nimic”. În perioada când lusitanul o antrena pe Chelsea Londra, între Mourinho și Wenger au avut loc mai multe schimburi de replici tăioase.
Aseară, și Manchester United s-a prăbușit. Liderul a fost învins de ultima clasată, Wolverhampton, cu 2-1, deși a condus pe tabelă prin reușita portughezului Nani din minutul 3. Este prima înfrângere suferită de „diavolii” lui Sir Alex Ferguson în campionat.
"Lupii" de la Wolverhampton au învins în acest sezon, în afara lui Manchester United, alte câteva nume grele, Manchester City, Liverpool şi Chelsea!
Toate meciurile de ieri din prima ligă engleză au fost „nebune”, marcându-se cel puțin 3 goluri în fiecare partidă. Iată celelalte rezultate: Stoke City-Sunderland 3-2, Aston Villa-Fulham 2-2, Everton-Blackpool 5-3, Manchester City-West Bromwich 3-0, Tottenham-Bolton 2-1, Wigan-Blackburn 4-3. Partidele West Ham United-Birmingham City și Chelsea-Liverpool au loc astăzi.
Lider este Manchester United (54 de puncte și un meci în minus), urmată de Arsenal Londra (50 de puncte și un joc mai puțin disputat) și de Manchester City (49 de puncte).