Tatăl "nepotului" Patriarhului arestat pentru trafic de heroină: "Nu suntem rude". Şi BOR neagă relaţia de rudenie

Tatăl "nepotului" Patriarhului arestat pentru trafic de heroină: "Nu suntem rude". Şi BOR neagă relaţia de rudenie

Un presupus nepot al Patriarhului Daniel, Birgian Emilian Ioan, a fost arestat pentru trafic de heroină în urma unei acţiuni a poliţiştilor şi procurorilor DIICOT în judeţul Timiş.

Iniţial, anchetatorii au confirmat relaţia de rudenie dintre Birgian şi Patriarh. Aceştia au precizat că şi-au bazat informaţiile pe declaraţiile date de tânăr în anchetă şi că urmează să verifice dacă declaraţiile sunt reale. Asta după ce Biserica Ortodoxă şi tatăl celui arestat au negat că tânărul ar fi nepotul Patriarhului Daniel. Birgian a fost reţinut sub acuzaţia că ar face parte dintr-o reţea de traficanţi de la care au fost confiscate 10 kg de stupefiante. Nepotul Patriarhului este ginerele fostului primar al localităţii Criciova, judeţul Timiş, Ion Viorel Petrovici, condamnat la rândul său pentru trafic de influenţă.

În fapt, poliţişti din cadrul D.C.C.O. – Serviciul Antidrog,  sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. şi cu sprijinul autorităţilor judiciare din Bulgaria, s-au sesizat cu privire la faptul că pe ruta Turcia-Bulgaria-România acţionează o reţea de traficanţi de heroină, formată din 7 persoane, din care doi sunt cetăţeni turci. În cursul cercetărilor poliţiştilor antidrog, desfăşurate timp de două luni de zile, a reieşit faptul că suspecţii, periodic, aduceau din Turcia câte 6-10 kg. de heroină, o parte din droguri fiind comercializate pe teritoriul ţării noastre, iar o altă parte era transportată în Germania. Reţeaua de traficanţi era condusă din Turcia de către O.M., iar în România de către M.V.G., de 39 ani, din Lugoj, Judeţul Timiş.

Cum aduceau drogurile în ţară Drogurile erau disimulate în torpedoul unui autoturism şi transportate din Turcia până în România de către M.N., de 24 ani şi B.A., de 47 ani, ambii din Judeţul Buzău, iar în România erau preluate de către M.V.G. şi B.E.I., de 29 ani, din Lugoj, Judeţul Timiş, R.I. de 56 ani, din Bucureşti şi C.M., de 40 de ani, cetăţean turc, cu reşedinţa în România. În urma activităţilor desfăşurate, la data de 22 iunie a.c., au fost arestaţi M.N. şi B.A., ulterior, la începutul lunii august au fost arestaţi M.V.G. şi B.E.I., iar la sfârşitul săptămânii trecute s-a dispus arestarea lui R.I. şi C.M.. În continuare se desfăşoară activităţi procedurale internaţionale în vederea tragerii la răspundere a lui O.M., aflat pe teritoriul Turciei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Captură de 150.000 de euro De asemenea, au fost capturate 10 kg. de heroină, droguri a căror valoare pe piaţa din România este de aproximativ 150.000 de euro. Pentru probarea activităţii infracţionale a membrilor grupării, s-a colaborat cu autorităţile judiciare din Bulgaria, ofiţeri din cele două ţări desfăşurându-şi activitatea în comun, pe teritoriul celor două state.

Dezminţire venită de la BOR "Numitul Birgian Emilian Ioan nu este nepotul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, iar informaţia calomnioasă este o încercare de dezinformare a opiniei publice. Întrucât am constatat cu mirare faptul că mai multe instituţii de presă au preluat fără să verifice în prealabil informaţia falsă difuzată de site-ul Pressalert.ro, Patriarhia Română atenţionează asupra faptului că este vorba de o încercare de dezinformare cu scopul de a prejudicia imaginea Bisericii Ortodoxe Române şi a Patriarhului României. În consecinţă, aşa cum am făcut-o şi în alte cazuri, atenţionăm instituţiile publice centrale şi locale, inclusiv unităţile bisericeşti şi opinia publică, să fie atente ori de câte ori se confruntă cu asemenea acte de impostură", se arată într-un comunicat al Bisericii Ortodoxe Române.

Dinu Nicolae, inspector la Patriarhia Română, a precizat pentru EVZ că nu este vorba despre o rudă a Patriarhului Daniel, ci despre o cunoştinţă din satul natal. "Tatăl celui arestat, Gheorghe Birgian, l-a cunoscut în copilărie pe Preafericitul, însă nu sunt rude de niciun fel", a declarat inspectorul. Contactat telefonic de EVZ, tatăl presupusului nepot al Patriarhului a negat şi el orice grad de rudenie.

"Nu ştiu de ce a apărut chestia asta. Eu nu am spus niciodată, nici măcar în glumă, că aş fi rudă cu el", a spus Gheorghe Birgian.