Evenimentul Zilei > Actualitate > Nelu Tătaru anunță apocalipsa: „Ne așteaptă 3-4 săptămâni grele”
Nelu Tătaru anunță apocalipsa: „Ne așteaptă 3-4 săptămâni grele”

Nelu Tătaru anunță apocalipsa: „Ne așteaptă 3-4 săptămâni grele”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cere populației să se solidarizeze cu autoritățile române pentru a participa cu toții la scăderea numărului de cazuri de COVID, anunțând că următoarele 3-4 săptămâni vor fi grele, încercându-se limitarea creșterii îmbolnăvirilor.

Nelu Tătaru, aflat în vizită la Constanța, unde a vizitat Spitalul Județean de Urgență, Spitalul Modular-Militar și Spitalul Municipal Mangalia, a anunțat extinderea numărului de paturi în ATI cu încă 33, pe lângă cele 31 locuri existente. La Spitalul Județean va fi o  extensie de 14 paturi de Terapie Intensivă, la Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare încă 12 paturi și la Spitalul Mangalia 7 paturi.

„Deci pentru Regiunea de Sud-Est vom avea o extensie de 33 de paturi, pe care să le avem într-o rezervă în perioada următoare, în funcție de evoluție. Nu trebuie să ne lăsăm doar în baza corpului medical, a spitalelor și a paturilor pe care le facem ca extensie. Chiar de astăzi avem 10 paturi aici, în Spitalul Județean, la Terapie Intensivă, avem deja 6 la Pneumoftiziologie și, în decurs de două săptămâni, le avem pe toate 12, săptămâna viitoare cele 7 din Mangalia sunt în funcție”,  adeclarat Nelu Tătaru.

El a anunțat că ne așteaptă „3-4 săptămâni grele în care încercăm să limităm creșterea numărului de cazuri pentru a putea ajunge pe un platou”. Tataru a făcut apel la societate cerând imobilizare, „în contextul în care vedem în toată Europa numărul de cazuri crescând de la o zi la alta în care vedem lockdown-uri, în care vedem impuneri de restricții, haideți să participăm cu toți la scăderea numărului de cazuri”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE