Evenimentul Zilei > Justitie > „Nelu Legiune” a fost eliberat din penitenciar. Se pregăteşte Sorin Ovidiu Vîntu
„Nelu Legiune” a fost eliberat din penitenciar. Se pregăteşte Sorin Ovidiu Vîntu

„Nelu Legiune” a fost eliberat din penitenciar. Se pregăteşte Sorin Ovidiu Vîntu

Omul de înceredere a lui Sorin Ovidiu Vîntu, Ion Ilie Cezar (zis Nelu Legiune), condamnat la 5 luni de închisoare cu executare a fost eliberat al sfârşitul lunii august din închisoare.

Decizia de eliberare a fost luată de Judecătoria Sectorului 5, la data de 21 august. O săptămână mai târziu, la 28 august, Nelu Legiune a fost eliberat. El era după gratii din luna iunie, imediat după condamnare şi a terminat de executat fracţia de trei sferturi din pedeapsă pentrua putea fi eliberat condiţionat. Sorin Ovidiu Vîntu execută în continuare pedeapsa de un an de închsioare pentru şantajarea omului de afaceri, Sebastian Ghiţă. SOV ar putea fi eliberat condiţionat în acet dosar, la sfârşitul acestui an.
SOV a executat 45 de zile în timpul anchetei
Trimis în judecată pe 23 mai 2010, în stare de arest preventiv, Sorin Vîntu a efectuat deja 49 de zile de puşcărie, în intervalul 29 aprilie-16 iunie 2011, perioadă care urmează a se scădea din pedeapsa finală. Pe 3 martie 2012, el a fost condamnat de Judecătoria Sector 1 la 6 luni închisoare cu executare, dar a atacat decizia cu recurs, la fel ca şi parchetul care, în schimb, a cerut mărirea pedepsei la 5 ani de închisoare.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.