În aceste condiţii Orban nu are voturile pentru a-şi trece Guvernul în Parlament.

„Dacă vor cei la PNL să facă război cu noi, îl facem și pe ăsta” a spus Victor Ponta.

La Romania TV, Ponta a afirmat, miercuri, că este dispus să înceapă un război chiar şi cu PNL

„Dacă vor cei la PNL să facă război cu noi, îl facem și pe ăsta” a spus Victor Ponta.

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a intervenit și i-a făcut o propunere lui Victor Ponta: „E o propunere personală: eu zic că după alegerile prezidențiale trebuie formată o majoritate pe partea stângă, e părerea mea și cred că a multor colegi din PSD. După prezidențiale se vor întâmpla multe și stânga mai are ceva de spus în politică”.

„Vă împărtășesc opinia, dar cu o diferență” a spus Victor Ponta, care a continuat: „eu cred că ne trebuie o perioadă serioasă, în comun, de opoziție, trebuie să dăm la o parte cei care au stricat social-democrația, trebuie promovați cei cu rezultate și competenți și, la un moment dat, când vom fi pregătiți, să intrăm într-o bătălie”.

Fără voturile de la Pro România, niciun bloc nu poate obține majoritate.

În prezent, Pro România are 3 senatori și 29 de deputați, iar după ce vor fi efectuate cele trei trasferuri partidul va avea 35 de parlamentari.

Victor Ponta, liderul Pro România, s-a întâlnit astăzi cu Ludovic Orban pentru o nouă rundă de negocieri în vedera votării noului Guvern.

„Am fost consecvent pentru că ne dorim să fie un Guvern mai bun. Nu vom vota un Guvern al domnului Orban, dacă nu este un Guvern mai bun. Azi nu am aflat absolut nimic. Am primit o solicitare: vă rugăm să ne votați. Am spus că nu votăm pentru că noi suntem de centru-stânga și nu e normal să votăm un Guvern de dreapta mai ales că nu știi ce vrea să facă și din cine va fi format. A fost ca atunci când inviți o fată în oraș și nu vrea să iasă cu tine și dupaia te apuci să o înjuri pe la prieteni. Cam asta a făcut domnul Orban. (…) Nu susținem Guvernul Orban. Ce o să ne facă? O să ne bage în închisori? O să ne extermine? Cred că e corect să votăm doar ceea ce considerăm că e un Guvern bun”, a precizat Victor Ponta, potrivit romaniatv.net