Negaţionistul David Irving, ghid pentru străini la Auschwitz

Negaţionistul David Irving, ghid pentru străini la Auschwitz

Istoricul britanic David Iriving va organiza, începând cu săptămâna viitoare, tururi pentru turiştii străini la fostele lagăre de concentrare naziste de la Auschwitz şi Treblinka, scrie ziarul israelian ”Haaretz”.

Irving, condamnat în 2006 la închisoare de un tribunal austriac pentru negarea Holocaustului, va fi şi ghidul unui grup de turişti americani şi britanici în fostul ghetto evreiesc din Varşovia.

În broşura prin care îşi promovează serviciile, istoricul promite celor interesaţi o experienţă total diferită de „atracţiile turistice de la Auschwitz”, totul pentru doar 2,6 dolari de participant la tur. Săptămâna trecută, Irving declara pentru ziarul „The Daily Mail” că autorităţile poloneze au transformat Auschwitz-ul într-o atracţie turistică de tip Disney şi au neglijat alte foste lagăre mult mai importante din punct de vedere al potenţialului turistic.

Iniţiativa lui Irving a pus pe jar organizaţiile evreieşti din Marea Britanie care s-au declarat „foarte preocupate”, potrivit publicaţiei israeliene.

Ne puteți urmări și pe Google News