Mai precis, fostul jurnalist de investigații, Rich McHugh, declară că NBC News a încercat o „încălcare masivă a integrității jurnalistice”. McHugh și Farrow, foşti jurnalişti angaţi la NBC, au petrecut opt ​​luni pentru a aduna informații despre mogulul media, dar NBC News spune că povestea nu a fost suficient de pregătită pentru a fi publicată pentru că nici un martor sau victimă a presupuselor abuzuri ale lui Weinstein nu au fost înregistrate şi cuprinse în anchetă.

Compania spune că atunci când i-a spus lui Farrow că povestea nu e completă pentru a fi "aruncată în aer", el a ales să publice raportul în altă parte. Într-un articol din New York Times publicat joi seara, McHugh acuză că în timpul ultimelor etape ale anchetei cu  presupusa abatere sexuală a lui Weinstein, el și Farrow "au simțit rezistență" din partea NBC.

McHugh a susținut, de asemenea, că înainte cu trei zile de a intervieva pe cineva cu "o acuzație de viol credibilă împotriva lui Harvey Weinstein", i s-ar fi recomandat să renunţe". El a spus că ordinul a venit de la "nivelele cele mai înalte ale NBC" și că Weinstein se presupune că a sunat direct pe directorii NBC.

Un purtător de cuvânt al NBC News spune: "Afirmația că NBC News a încercat să omoare povestea lui Weinstein în timp ce Ronan Farrow era la NBC News … este o minciună absolută".

La două luni după ce a părăsit NBC, Farrow și-a publicat ancheta care a inclus numeroase victime, cum ar fi Asia Argento, Mira Sorvino și Rosanna Arquette, care nu au fost incluse în rapoartele prezentate de NBC News. 

McHugh spune că nu va dezvălui numele directorilor care i-au spus să renunţe la anchetele sale. Președintele NBC News a declarat că Weinstein nu a avut nicio influență asupra gestionării de către rețea a dezvăluirilor, totodată  Weinstein neagă toate acuzațiile de agresiune sexuală.