Evenimentul Zilei > International > NATO trimite 30.000 de SOLDAȚI în România! Anunțul OFICIAL făcut de SUA
NATO trimite 30.000 de SOLDAȚI în România! Anunțul OFICIAL făcut de SUA

NATO trimite 30.000 de SOLDAȚI în România! Anunțul OFICIAL făcut de SUA

În România vor ajunge 30.000 de soldați din țările membre NATO! Informația a fost făcută publică de către ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Oficialul american a declarat că țara noastră urmează să fie gazda unui exercițiu de amploare, iar asta în baza relațiilor foarte bune dintre România și țara lui Donald Trump.

Totuși, gestul NATO poate să creeze un nou moment de tensiune în relația cu Rusia. "Doresc să vă asigur că şi promovarea securităţii este una dintre priorităţile mele. Avem nu doar o strânsă relaţie de prietenie între România şi Statele Unite, dar şi un parteneriat strategic şi suntem împreună aliaţi în cadrul NATO. Soldaţii români şi cei americani au o foarte strânsă colaborare. Anul trecut au fost circa 180 de exerciţii şi antrenamente comune, 180 de astfel de ocazii, ceea ce înseamnă că la fiecare două zile soldaţii noştri, membri ai Forţelor Aeriene, ai Forţelor Terestre, dar şi ai Forţelor Speciale s-au antrenat împreună. Veţi vedea că şi anul acesta, în luna iulie, va avea loc un exerciţiu de amploare în România, aproximativ 30.000 de soldaţi ai ţărilor membre NATO vor veni să se antreneze împreună cu soldaţii români", a afirmat Hans Klemm.