Naţionala este ocolită de anumiţi tricolori

Naţionala este ocolită de anumiţi tricolori

Patru jucători convocaţi pentru turneul din Cipru absentează invocând accidentări. Trei dintre aceştia au lipsit şi de la amicalul cu Italia din aceeaşi cauză.

România joacă diseară (ora 20.30, în direct la TVR 2), primul meci din 2010, contra Ucrainei. Partida este una amicală şi va avea loc în localitatea cipriotă Paralimni. Mâine, de la ora 20.30, tricolorii vor întâlni câştigătoarea jocului dintre Suedia şi Cipru, care se dispută azi, de la ora 19.00.

România reîntâlneşte naţionala Ucrainei după ce, în primăvara anului trecut, elevii lui Răzvan Lucescu pierdeau un alt amical, disputat la Lvov, scor 2-3. La finalul acelui joc, românii au acuzat arbitrajul potrivnic pe care l-au avut din partea cehului Pavel Kralovec.

În clasamentul FIFA, naţionala noastră se află în acest moment pe cea mai proastă poziţie din istorie (57), în timp ce ucrainenii se află pe locul 34.

Ne puteți urmări și pe Google News

Partidele amicale de astăzi şi de mâine reprezintă ultima ocazie pentru Răzvan Lucescu de a face ordine în jocul naţionalei, înaintea confruntării decisive cu Bosnia, din preliminariile Euro 2012, joc care va avea loc pe 26 martie. Selecţionerul are bătăi de cap din cauza jucătorilor pe care ar fi vrut să-i vadă la lucru, dar care nu au mai ajuns în Cipru.

Din pricina unor presupuse accidentări, Ştefan Radu (Lazio), Marius Constantin (Rapid), Cristi Săpunaru (FC Porto) şi Daniel Niculae (AS Monaco) nu s-au mai prezentat la lot. Ca o coincidenţă, primii trei jucători au acuzat probleme medicale şi înaintea meciului amical disputat în toamna anului trecut, cu Italia. Ştefan Radu, fundaşul echipei Lazio, se află la cea de-a treia convocare ratată şi motivată medical.

Într-o perioadă, nu a putut fi convocat fiindcă nimeni din stafful naţionalei nu dădea de el. În plus, nici căpitanul Cristi Chivu nu va fi prezent la această acţiune, deoarece selecţionerul a hotărât să îl lase pe fundaşul celor de la Inter Milano să se odihnească.

Ucrainenii sunt favoriţi

Lucescu junior va începe meciul de diseară cu o echipă din rândul căreia doar Pantilimon, Raţ şi Deac au şanse să fie titulari în martie, contra Bosniei.

Starea deplorabilă în care se află naţionala este reflectată şi de cotele primite la casele de pariuri înaintea jocului cu ucrainenii. Tricolorii sunt creditaţi cu o cotă de 2.80 pentru o victorie, în timp ce adversarii noştri primesc o cotă mai mică, 2.30, fiind socotiţi favoriţi.

4 meciuri a disputat, de-a lungul istoriei, naţionala României contra Ucrainei, reuşind să câştige de trei ori şi să piardă o dată

România - echipa probabilă:

  • Pantilimon - Maftei, Gardoş, Papp, Raţ - Roman, Mureşan, Alexa, Deac - Sburlea, Gigel Bucur. Antrenor: Răzvan Lcuescu.