Mircea Sandu, preşedintele FRF, a împlinit ieri 55 de ani, ocazie ideală pentru prieteni, trepăduşi şi atârnători să-i treacă pragul la „Casa Fotbalului“. Ploaia şi vântul puternic n-au avut destulă forţă pentru a-i întoarce din drumul spre Bucureşti pe vechii parteneri ai Naşului, în frunte cu Jean Pădureanu şi Ştefan Chiţu.

Dacă altădată oaspeţii parcau în curtea federaţiei maşini burduşite cu damigene de alcool şi carcase de porc, între timp, vremurile şi gusturile s-au mai rafinat. La ora amiezei a sosit un invitat-surpriză: arbitrul Sorin Corpodean.

 „Corpo“ n-a venit cu mâna goală, ci avea asupra lui o mică „atenţie“ pentru Sandu. Alexandru Tudor, un „central“ recunoscut pentru corectitudinea lui, ne-a declarat ieri că n-a existat nicio iniţiativă colectivă prin care corpul de arbitri să fi decis ca lui Mircea Sandu să-i fie luat un cadou de ziua lui. Şi alţi „fluieraşi“ i-au urat ieri de bine sărbătoritului, dar niciunul nu i-a adus o „mică atenţie“, aşa cum a procedat Corpodean.„Hitler“ e nemulţumit

„Pelerinajul“ la „Casa Fotbalului“ a continuat. Fostul arbitru Florin Chivulete, personaj implicat în „scandalul folcloristelor“, a cărat şi el în sediul FRF două sacoşe doldora. Numai cerşetorul „Hitler“ l-a înjurat ieri pe Mircea Sandu: „Am tremurat degeaba. Al dracului Naşu’! Nu mi-a mai dat un ban din ziua în care a câştigat alegerile la federaţie!“.

PORTRET

Cine este Sorin Corpodean?

Corpodean este cel mai controversat arbitru din actualul lot. Nu există vreun „fluieraş“ român mai bănuit că a luat bani şi că arbitrează la ordin aşa cum este „Corpo“. Tot mai multe voci din fotbal au cerut ca el să fie îndepărtat, însă CCA, organism controlat de Sandu, l-a salvat de fiecare dată.

Prin gestul său de ieri, „Corpo“ a dorit să-şi arate, încă o dată, recunoştinţa pe care i-o poartă salvatorului Sandu. Gestul lui Corpodean, de a-l „unge“ pe Sandu, a fost un act individual şi nu-i implică pe ceilalţi arbitri.