RAPORTUL IML: Rănile lui Năstase nu necesitau internare. Medicii de la Floreasca au minţit

RAPORTUL IML: Rănile lui Năstase nu necesitau internare. Medicii de la Floreasca au minţit

Fostul premier Adrian Năstase a fost audiat, astăzi, de un procuror la Spitalul Penitenciar Rahova în dosarul tentativei de sinucidere. Potrivit raportului de expertiză medico-legală, Năstase s-a împuşcat, sângele de pe haine îi aparţine şi glonţul a trecut prin spatele gâtului. Rănile au fost însă superficiale şi nu necesitau internarea. Concluzia IML contrazice flagrant poziţia echipei medicale de la Floreasca, care l-a declarat pe Năstase netransferabil.

"Începând cu ora 10,00 s-a procedat la audierea de către procuror a numitului Năstase Adrian, care a fost de acord să declare aspecte legate de împrejurările în care a avut loc tentativa sa de suicid", se arată într-un comunicat al Parchetului General. În aceeaşi cauză, magistraţii arată că în zilele următoare nu sunt programate audieri ale membrilor familiei Năstase, martori la incidentul petrecut pe 20 iunie 2012. Potrivit raportului de expertiză medico-legală, Adrian Năstase nu avea nevoie de internare într-un alt spital decât cele deţinute de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, rănile sale fiind superficiale. Acestea necesitau o simplă curăţare. Potrivit unor surse, interesant este că ar fi vorba doar de trei răni, nu de patru. A încercat să se sinucidă În urmă cu trei săptămâni, fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, chiar înainte de a fi "ridicat" de poliţiei din locuinţa sa din strada Zambaccian. Acţiunea autorităţilor a fost rezultatul condamnării la doi ani de închisoare cu executare a lui Năstase în dosarul "Trofeul Calităţii", pedeapsă pronunţată chiar în ziua tentativei de sinucidere. CITIŢI ŞI:

  • Năstase şi Vîntu se coc la 50 de grade Celsius!
  • Medicii au amânat nejustificat externarea lui Năstase
  • Adrian Năstase RENUNŢĂ la cererea de întrerupere a executării pedepsei
  • Andrei Năstase, în lacrimi: "Tatăl meu nu a putut să treacă peste umilinţă". Vezi ce i-a scris fiului său
  • Adrian Năstase, comparat cu Moby Dick de fiul său. "Spiritul tatălui meu nu poate fi închis, aşa cum orca albă nu a putut fi mâncată"