Evenimentul Zilei > Politica > Năstase: Antonescu, un candidat mai puternic decât Tăriceanu
Năstase: Antonescu, un candidat mai puternic decât Tăriceanu

Năstase: Antonescu, un candidat mai puternic decât Tăriceanu

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a declarat astăzi, înaintea Biroului Permanent al PSD că noul preşedinte al PNL este un candidat mai puternic la prezidenţiale decât Tăriceanu. "Este vorba de un om civilizat, un om cu un discurs foarte bun şi din anumite puncte de vedere este redutabil în campanie şi cu un mesaj mai bun decât al lui Călin Popescu Tăriceanu", susţine Adrian Năstase.

"Crin Antonescu vine cu o formulă mai romantică, în ideea că lucrurile de abia de acum încolo încep cu adevărat, el nu a fost în guvernul Tăriceanu şi porneşte de la zero în relaţia cu PSD-ul", a adăugat acesta, citat de RTV.

Pe de altă parte, Mircea Geoană a afirmat ieri că turul doi la prezidenţiale se va da între PSD şi PDL, arătând că nu îi dă şanse foarte mari lui Crin Antonescu în cursa pentru şefia statului.

"Tăriceanu a plecat"…

Elena Udrea a apreciat pe blogul personal că întreg Congresul PNL a fost construit în jurul şi împotriva unui singur personaj, preşedintele Traian Băsescu.

"PNL ar avea nevoie de un preşedinte care să prezinte alegătorilor programe şi idei liberale, nu doar placa de patefon zgâriată cu „Jos Băsescu”. PNL ar avea nevoie de un lider care să creadă în partid şi să îl ajute să îşi regăsească identitatea", comentează ministrul Turismului alegerea lui Crin Antonescu la şefia liberalilor.

Udrea susţine că Tăriceanu a pierdut preşedinţia PNL pentru că politica pe care a făcut-o a fost doar pentru a conserva, pentru sine şi pentru câţiva apropiaţi, anumite avantaje.

…"Obsesia Băsescu rămâne"

"Urmărind desfăşurarea liberalilor la congres am mai constatat că firul roşu al dezbaterilor l-a reprezentat obsesia pe care mulţi dintre aceştia o au faţă de Traian Băsescu. […] Nu am regăsit niciun miez ideologic, niciun vânt de liberalism. Doar o raportare frustrata si obsesiva la o singură persoană, Preşedintele Romaniei, cu care întregul partid pare ca va concura la toate tipurile de alegeri, la locale, parlamentare, europarlamentare, nu numai la prezidenţiale. Ca şi cum nu ar mai exista alţi candidaţi, ca şi cum nici nu ar exista în ţara asta partide politice. Cred că nu e posibil ca PNL să nu aibă şi alte mesaje pentru alegători decât, la micul dejun, la prânz şi la cină „Jos Băsescu!”", a comentat Udrea desfăşurarea Congresului PNL.  

CITIŢI ŞI:

CONGRES ANTI-BĂSESCU

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: