"Narcisa sălbatică" luptă pentru rating cu "Iubire şi onoare"

"Narcisa sălbatică" luptă pentru rating cu "Iubire şi onoare"

Antena 1 şi Acasă TV îşi dispută supremaţia în topurile de audienţă şi când vine vorba de telenovelele toamnei. Lansate în paralel, astăzi, şi urmând a fi difuzate în acelaşi interval orar, 20.00, respectiv 20.30, producţiile "Narcisa sălbatică", de la Antena 1, şi "Iubire şi onoare", de pe Acasă TV, încearcă să câştige atenţia amatorilor de telenovele mizând pe spectaculos, exotism şi jocuri complicate de destin.

ANTENA 1

Postul din Băneasa mizează pe prima producţie coordonată de Augusta Lazarov, o poveste de dragoste, cu un scenariu scris de starul telenovelei "Perla neagră", actorul argentinian Gabriel Corrado.

Dacă trustul MediaPro "joacă" pe cartea conflictului cultural dintre Orient şi Occident, pe interpretarea unor actori consacraţi precum Maia Morgenstern sau Ioan Isaiu şi pe cascadorii spectaculoase (totul în format high definition - HD), Antena 1 readuce pe micile ecrane povestea Cenuşăresei, de data aceasta în variantă contemporană, şi încredinţează rolul principal Alinei Puşcaş, o tânără actriţă cunoscută mai degrabă în lumea modei decât în cea a filmului de televiziune.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cascadorii şi maşini în flăcări

Şi "Narcisa sălbatică" promite efecte speciale şi cascadorii, care, alături de intrigi cât mai complicate reprezintă, de altfel, o condiţie sine qua non pentru obţinerea succesului în rândul iubitorilor acestui gen de producţii. Printre momentele "de rezistenţă" se numără şi o secvenţă în care protagonistul Tudor Preda (Gabriel Duţu) se rostogoleşte în prăpastie cu maşina, filmată cu ajutorul unei echipe de cinci cascadori şi folosinduse şapte camere de filmat şi două maşini identice, dintre care una a fost lăsată să ardă.

Telenovela "Narcisa sălbatică", produsă de Tandem Film, pe un scenariu de Gabriel Corrado şi sub coordonarea Augustei Lazarov, este un basm fără accente fantastice şi personaje fabuloase, ci mai degrabă o poveste de dragoste sensibilă, "o combinaţie între Cenuşăreasa şi Pygmalion", după cum explică producătorul Giuliano Doman.

Scenaristul, cunoscut iniţial publicului din România drept protagonist al telenovelei de succes "Perla neagră", difuzată în 1995 de Acasă TV, nu este la prima colaborare cu postul din Băneasa. Corrado a fost şi "creierul" serialului românesc "Secretul Mariei", difuzată, în 2005, de Antena 1.

Un accident al destinului

Acţiunea telenovelei care debutează în această seară, la ora 20.00, la Antena 1, este construită în jurul unui accident de maşină în care este implicat personajul principal masculin şi familia acestuia. Destinul o aduce pe Narcisa în mijlocul acestui eveniment nefericit şi, datorită ei, Tudor şi copiii lui sunt salvaţi. Viaţa lor se schimbă din acest moment şi încep să meargă pe un drum comun când Tudor decide să o răsplătească pentru curajul ei.

"«Narcisa sălbatică» poate fi preferata telespectatorilor deoarece este un basm al zilelor noastre, în care oricine se poate re găsi. Scenariul se bazează pe natu - raleţe, pe reţeta clasică de telenovelă şi nu conţine artificii inutile doar pentru a atrage atenţia. Relaţiile dintre personaje sunt construite cu mult farmec şi sensibilitate", este pledoaria producă torului Giuliano Doman, convins că noua serie de televiziune a Antenei 1 va fi un real succes. Un alt merit al telenovelei, aşa cum a fost el punctat de producători, este acela că ea poate demonstra că magia continuă să existe chiar şi în realitatea crudă.

"Faptul că Tudor devine un fel de Pygmalion pentru Narcisa, reuşind să o transforme dintr-o fată de la ţară, needucată, într-o tânără delicată, cizelată, este un lucru posibil, frumos şi meritoriu. De fapt, «Narcisa sălbatică» este o combinaţie între Cenuşăreasa şi Pygmalion, care, în definitiv, se detaşează prin autenticitate. Este o poveste care se întâmplă în România, cu personaje autohtone", mai spune Doman.

Telenovela are premiera în această seară, de la ora 20.00, la Antena 1, şi se bucură de participarea extraordinară a actriţei Draga Olteanu Matei, secondată de Magda Catone şi Ion Haiduc.

"Îmi place foarte mult scenariul, este făcut de un bun psiholog. Personajele şi situaţiile sunt foarte bine construite.", DRAGA OLTEANU MATEI, Actriţă (rol: Nuţa, bunica Narcisei)

"Mioara, personajul meu, e menajera şi viitoarea colegă de cameră a Narcisei. Îi plac prea mult bărbaţii, dar n-a avut niciodată curaj să locuiască cu vreunul.", MAGDA CATONE, Actriţă (rol: Mioara, colega Narcisei)

"«Narcisa salbatică» va fi preferata telespectatorilor deoarece este un basm al zilelor noastre, cu un scenariu care se bazează pe reţeta clasică de telenovelă.", GIULIANO DOMAN, producător

200 de profesionişti, inclusiv actori, maşinişti, cascadori sau cameramani, lucrează, de la începutul verii, la realizarea noii telenovele