Nadia Comăneci poate fi „închiriată“ cu 20.000 de euro

Nadia Comăneci poate fi „închiriată“ cu 20.000 de euro

Cântăreaţa Jennifer Lopez acceptă să participe la o petrecere privată pentru un onorariu de 1,2 milioane euro, Kylie Minogue pretinde între 900.000 şi 2,7 milioane de euro, iar legenda boxului Muhammad Ali (Cassius Clay) - 250.000.

Românca Nadia Comăneci e „cotată“ la fel ca şi fostul tenismen german Boris Becker: cel puţin 20.000 de euro pentru a participa la un asemenea eveniment, potrivit unui top publicat recent de cotidianul german „Bild“. Să o ai pe Jennifer Lopez la o petrecere privată te costă 1,2 milioane de euro. Dacă vrei să iei masa cu legenda boxului, Muhammad Ali, doar 250 de mii, Kylie Minogue acceptă invitaţiile pentru sume cuprinse între 900 de mii şi 2,7 milioane euro, rapperul P. Diddy poate fi „rezervat“ începând cu numai 35 de mii de euro, iar pe Nadia Comaneci o „închiriezi“ la pachet cu soţul ei, Bart Conner, de la 20 de mii de euro în sus, potrivit unui top publicat recent de cotidianul german „Bild“, care citează agenţia britanică de intermediere „Celebrity Speakers“.

Pentru a da strălucire unei petreceri sau unei manifestări private, bogătaşii lumii se adresează vedetelor, cărora le oferă sume uriaşe pentru a apărea, uneori doar pentru douăzeci de minute, alteori chiar pentru o noapte întreagă, la masa lor festivă, pe o miniscenă sau la tribună, pentru discursuri.

Multe dintre starurile lumii au „preţuri fixe“ sau cer „pachete“ în care sunt incluse cazarea şi zborul. Vedete din mai toate domeniile sunt „abordabile“, în schimbul unor sume mai mult sau mai puţin fabuloase, în funcţie de gradul lor de popularitate şi de scopul pentru care sunt „închiriate“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei „doritori“ să îşi închirieze pentru scopuri private un star se pot adresa unei agenţii specializate în asemenea servicii. Una dintre cele mai mari agenţii în domeniu este „Celebrity Speakers“, cu sediul în Marea Britanie. Aceasta intermediază întâlniri cu staruri din toate domeniile, de la cultură şi sport până la politică şi showbiz. Fiecare vedetă are preţul ei La categoria muzicieni, cei mai scumpi sunt membrii trupei „Rolling Stones“, care cer 4 milioane de euro pentru un concert privat de 90 de minute, la care se adaugă cheltuielie de transport cu un jet privat şi cheltuielile de cazare. Rod Stewart a încasat 4,5 milioane de euro pentru a fi „musafir“ la petrecerea aniversară a sultanului din Brunei, dar pentru această sumă artistul a petrecut toată seara la masa plătitorului. La invitaţia aceluiaşi sultan, Elton John a dat un recital în Brunei, în schimbul sumei de 1,5 milioane de euro.

Cine vrea compania lui Michael Jackson sau doreşte să audă una dintre celebrele sale melodii în particular, trebuie să plătească o sumă începând de la un milion de euro. Cel mai „ieftin“ dintre starurile actuale, ţinând cont de raportul preţ- prestaţie, pare a fi Robbie Williams, care a cântat 17 melodii la un concert privat, în schimbul sumei modeste de 1,5 milioane de euro.

Kylie Minogue, a cărei leafă este estimată la 2,7 milioane de euro pe oră, a încasat pentru un minirecital de 20 de minute 900 de mii de euro, iar Jennifer Lopez (deşi momentan indisponibilă, fiind în pauză de maternitate) pretinde 1,2 milioane de euro pentru un „smalltalk“, la care oferă „bonus“ şi o piesă.

Preţul Christinei Aguilera variază, în funcţie de scopul „invitaţiei“ şi de distanţa la care tânăra divă trebuie să se deplaseze. Pentru simpla prezenţă la o mică depărtare, Christina primeşte 800 de mii de euro. Un bancher rus care a plătit pentru Aguilera 3,6 milioane de euro a fost răsplătit cu două melodii live. Boy George, cel mai ieftin artist Diana Ross „intră“ într-o casă americană în schimbul sumei de 180 de mii de euro, iar Stevie Wonder îşi face apariţia la manifestări private pentru 620 de mii euro. Cântăreaţa canadiană Céline Dion nu este atât de scumpă, pe cât de pretenţioasă. Pentru un miniconcert privat, artista cere „doar“ un milion de euro, în schimb călătoreşte întotdeauna însoţită de o echipă de 20 de oameni, pentru care pretinde cazarea în cele mai bune hoteluri. Shakira a cântat un „la mulţi ani“ pentru un milionar rus în schimbul sumei de 820 de mii de euro.

Sting i-a cântat lui Bill Gates câteva piese de ziua acestuia pentru 300 de mii de euro. Sheryl Crow se pune la dispoziţie pentru 330 de mii euro, cărora li se mai adaugă cheltuielile de transport (clasa I) şi cazare. Pentru bogaţii mai „modeşti“ sunt disponibile vedete precum rapperul şi producătorul american P. Diddy, care pentru „numai“ 35 de mii euro manevrează platanele la petrecerea plătitorului.

Cazarea şi transportul nu sunt incluse în acest preţ. Boy George, a cărui valoare a scăzut dramatic după scandalurile în care a fost implicat în ultimii ani (consumul de droguri, dar şi acuzaţiile că ar fi „răpit“ un call-boy), mânuieşte platanele la petreceri private pentru 4.500 de euro. În 2002, fostul solist al formaţiei „Culture Club“ încasa suma de 20 de mii de euro. 250.000 de euro pentru Muhammad Ali Nici politicienii nu sunt cu mult mai ieftini, precum nici vedetele din lumea sportului. Îl vrei pe lista „musafirilor“ pe fostul preşedinte american Bill Clinton, care acumulează anual mai multe milioane de euro numai ţinând discursuri, plăteşti sume începând cu 100 de mii de euro. Politicianul şi activistul american Al Gore onorează o manifestare pentru suma de 140 de mii euro, iar soţia fostului premier britanic, Cherie Blair, ţine discursuri particulare pe tema „familie şi muncă“ pentru cel puţin 40 de mii euro. Un sportiv precum Muhammad Ali „se oferă“ pentru 250 de mii euro.

În cazul fostului boxer, disponibilitatea sa depinde de starea sa de sănătate, având în vedere că suferă de Parkinson. Nadia Comăneci, care potrivit agen- ţiei britanice de intermediere, „încântă auditoriul făcând o extraordinară echipă cu soţul ei, Bart Connor“, poate fi închiriată începând cu suma de 20 de mii de euro.

„Cei doi prezintă împreună şi inspiră auditoriul cu terifianta lor poveste legată de obstacolele pe care le-au depăşit pentru a-şi atinge scopurile olimpice“, subliniază agenţia britanică în profilul de prezentare. Fostul campion la tenis Boris Becker poate fi „câştigat“ cu 20 de mii euro.

Fiica acestuia (rezultată din celebra realaţie de numai câteva minute cu un manechin rus, Anna Ermakova), Angela, este, la numai 7 ani, „pusă“ la dispoziţia camerelor de filmat pentru 50 de mii de euro, iar pentru cei care vor doar să o intervieveze, pentru 25 de mii de euro. AFACERE Fetele „de oraş“ au preţuri piperate Modelele şi fetele celebre doar de dragul celebrităţii, precum Paris Hilton, sunt şi ele în atenţia bogaţilor. Modelul Heidi Klum are un preţ fix de 50 de mii de dolari sau euro, depinde de ţara în care este „invitată“. Claudia Schiffer încasează pentru o oră de discuţie cu plătitorul 40 de mii euro.

Stripteuza Deeta von Teese este o „ofertă specială“. Pentru numai 18 mii, ea s-a şi dezbrăcat, dar asta numai pentru amicul ei, proprietarul imperiului Playboy, Hugh Hefner. Pentru apariţia sa la Balul Operei din Viena, Von Teese a încasat 130 de mii de euro. Paris Hilton se lasă închiriată pentru 100 de mii de euro. Ceea ce nu este inclus în acest preţ este durata pe care Paris o petrece la manifestarea cu pricina, ea rezervându-şi dreptul de a decide spontan cât va rămâne la „braţul“ plătitorului.

Cântăreţei britanice Amy Winehouse i s-a oferit, potrivit publicaţiei britanice „Daily Mirror“, 1 milion de dolari pentru a cânta la o manifestare prezentată de actorii George Clooney şi Julia Roberts. Evenimentul este patronat de creatorul Giorgio Armani şi va avea loc în Metropolitan Museum of Art Costume Institute, din New York, în luna mai.