Nadal şi Federer defilează la Australian Open

Nadal şi Federer defilează la Australian Open

Al doilea favorit la Melbourne, spaniolul Rafael Nadal s-a impus uşor în turul doi al turneului de Grand Slam din Emisfera Sudică, scor 6-4, 6-3, 6-4, în faţa germanului Tommy Haas.

Rafael Nadal, care s-a accidentat la genunchiul drept înaintea turneului, a declarat după meci: "Sunt foarte fericit că nu a fost o problemă mai gravă, acum pot să joc fără probleme". În runda a treia, Nadal va da piept cu slovacul Lukas Lacko, care a trecut de americanul Donald Young.

Roger Federer, al treilea cap de serie, a ajuns în turul trei fără să joace, după ce Andreas Beck (Germania) s-a retras din cauza unei probleme la spate. "Îmi doream foarte mult să joc. Îmi cer scuze fanilor, eram pregătit să intru în meci, eram concentrat", a declarat Federer după retragerea lui Beck. Victorii au obţinut şi Alejandro Falla (Columbia), care l-a învins suprinzător pe americanul Mardy Fish, dar şi germanul Philipp Kohlschreiber.

Cel mai dramatic meci al zilei a fost cel dintre americanul John Isner şi David Nalbandian, din Argentina. Isner, care a fost unul dintre protagoniştii celui mai lung meci din istorie, la Wimbledon, în 2010, a reuşit 43 de aşi în victoria cu scorul de 4-6, 6-3, 2-6, 7-6 (5), 10-8, după aproape cinci ore de joc.

Ne puteți urmări și pe Google News