Evenimentul Zilei > Actualitate > Adrian Mutu a fost suspendat 9 luni
Adrian Mutu a fost suspendat 9 luni

Adrian Mutu a fost suspendat 9 luni

Pastilele de slăbit luate astă-iarnă de Adrian Mutu i-au adus fotbalistului român nouă luni de suspendare. Mutu, 31 de ani, a fost pedepsit după ce în luna ianuarie a fost depistat pozitiv cu sibutramină în urma a două controale antidoping. Mutu va reveni pe gazon la sfârşitul lunii octombrie.

Mutu a fost audiat astăzi la Roma de Francesco Plotino, preşedintele tribunalului antidoping, şi de  Ettore Tori,  procurorul federal al Comitetului Olimpic Italian (CONI).
"Le cer scuze echipei şi clubului, speram într-o suspendare mai mică!", a spus Mutu pentru site-ul oficial al clubului Fiorentina.
Adrian Mutu şi-a aflat astăzi sentinţa în cazul de dopaj în care a fost implicat: 9 luni de suspendare! Scandalul a izbucnit la sfârşitul lunii ianuarie, atunci când Comitetul Olimpic Italian (CONI) a anunţat că atacantul Fiorentinei a fost depistat pozitiv cu sibutramină în urma unui test antidoping efectuat pe 10 ianuarie 2010, după meciul de campionat cu Bari. La numai 24 de ore, CONI a informat că este pozitiv şi rezultatul testului efectuat de Mutu după meciul Lazio – Fiorentina, din Cupa Italiei, care a avut loc în 20 ianuarie.
Mutu: "Nu sunt mulţumit pentru că mi s-au redus doar trei luni şi am primit nouă luni de suspendare. Cred că este o sancţiune prea mare şi greşită.Vom vedea ce se poate face acum. Mă aşteptam la o reducere mai mare suspendării, a fost o naivitate şi era corectă o sancţiune, dar nu atât de mare. După primele patru etape din campionat, voi fi pregătit de joc. Îmi pare rău că am lăsat Fiorentina într-o situaţie dificilă şi cer scuze coechipierilor mei, clubului şi fanilor. Cer scuze pentru această naivitate"

Mutu fusese suspendat provizoriu de CONI, iar atacantul român a renunţat să mai ceară analiza probelor B.
"Procurorul a cerut un an"
Mutu a susţinut că a luat un medicament pentru slăbit, pe al cărui prospect nu era scris că ar conţine sibutramină.
Mutu a fost asistat de avocaţii săi, Antonio D’Avirro şi Paolo Rodella, şi i-a avut ca martori-specialişti pe profesorul Alessandro Mugelli şi doctorul Massimiliano Pieraccini. În schimb, nu a fost prezent niciun oficial de la Fiorentina.
Audierea a început la ora locală 10:30 cu prezentarea faptelor. La cuvânt a urmat Mutu, care a încercat să-i convingă pe cei prezenţi că a consumat pastilele fără să ştie nimic despre conţinutul de sibutramină.
Becali spera la o suspendare de "şase-şapte luni"
"Procuroul a cerut un an, avocaţii trei-patru luni, eu sper să ajungem la şase-şapte luni, să înceapă campioantul viitor de la început. O să vedem ce va fi, nu ştiu, acolo nu e ca la noi, cu Ionică şi Gheorghiţă în comisie, acolo nu se ştie cine e în comisia de judecată, nici cei de la Coni nu ştiu. Nu aveam ce căuta acolo, doar aşa moral, să fiu lângă el, pentru că acolo trebuie să vorbească avocaţii, nu aveam ce vorbi eu. Cel mai important lucru e că nu a fost considerat recidivist", declara impresarul Victor Becali azi dimineaţă.
"Adrian este dezamăgit"

Adrian Mutu a fost audiat aproximativ două ore şi 20 de minute de tribunalul antidoping de la Roma.
După intervenţia procurorului federal al Comitetului Olimpic Italian (CONI), Ettore Tori, au urmat avocaţii lui Mutu, care au încercat să convingă de buna credinţă a jucătorului, pentru a obţine o reducere a suspendării de un an cerută de procuratură.
"Nu suntem mulţumiţi şi e clar că Adrian este dezamăgit, pentru că nu se consideră responsabil. Din punct de vedere tehnic şi juridic se poate constata că aceste nouă luni nu-i vor compromite sezonul următor lui Adrian. Nu este exclus un recurs la TAS, vom evalua motivarea sentinţei. Cea mai mare problemă pentru noi a fost eliminarea recidivei, dar evaluăm posibilitatea ipotezei de a recurge la TAS. Chiar şi jucătorul a fost audiat, a reconstituit faptele şi a spus că un an de suspendare pentru că a luat un comprimat cu bună-credinţă i se pare o pedeapsă anormală", a precizat Paolo Rodella, avocatul lui Mutu, citat de violanews.com.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: