După Leonard Doroftei, fotbalistul Adi Mutu e alt performer care se va înfăţişa publicului într-un serial TV, numit „Il Fenomeno – Adrian Mutu“.

EVZ TV: Adrian, ce a cântă rit în decizia de a accepta oferta celor de la Kanal D?
Adi Mutu:
Au fost mai multe lucruri, nu unul. Kanal D mi s-a pă- rut un post în ascensiune şi auzisem lucruri OK despre cei de acolo. Apoi, a contat că îl ştiam bine, de ani de zile, pe Cosmin Cernat; normal că şi banii şi că mi-au spus că nu vor ceva de prost gust.

A trebuit să o convingi pe Consuelo?
Da, a cam trebuit s-o conving. Ea e mai retrasă, chiar timidă, nu-i place să ştie toată lumea ce face, unde merge, ce prieteni are. A crezut la început că va fi un reality- show din acela cu camere puse în casă, idee care a speriat-o. După ce i-am explicat că vor fi doar anumite filmări tip reality şi că majoritatea vor avea un scenariu, s-a mai liniştit.

Cum au decurs discuţiile, ce condiţii ai pus?
Condiţiile grele s-au discutat între avocaţi. Nici nu pot enumera tot ce e în contract, asta ştiu mai bine avocaţii, eu ştiu ce am de făcut. Cosmin e implicat alături de alţi 3-4 oameni în conţinutul serialului şi mă ajută să fiu mai coerent în povestiri, pentru că nu am antrenamentul de a vorbi mult.

Cum e viaţa lui Mutu, care sunt bucuriile sale?
Păi, fiecare meci e o bucurie, mai ales când se lasă cu gol. Şi-n ultima vreme au fost rezultate bune, zic eu. Familia mea e o bucurie zilnică. Sunt mândru de ei şi o să vedeţi şi în serial că am de ce!

Familia se va mări cu încă un bebeluş. Ce spune micuţa Adriana despre sora ce va veni pe lume?
Aşteptăm a doua fetiţă în mai. Nu ştim exact data; ea o să decidă. Adriana o aşteaptă cu nerăbdare şi crede că se va putea juca cu ea din prima zi. O să fie puţin dezamă gită. Pregătirile nu sunt spectaculoase; cred că şi asta o să vedeţi în film.

Există lucruri pe care nu vrei ca emisiunea „Il Fenomeno – Adrian Mutu“ să le prezinte publicului?
Mi-am propus să nu mint. Dacă e ceva ce nu-mi convine, mai bine nu vorbesc. Recunosc că am o listă de lucruri pe care le-am refuzat echipei. S-ar putea spune, deocamdată. Ştiu că unii cred că lumea aşteaptă scandal, dar eu nu sunt de părerea asta. Nu cred că am nevoie de publicitate sau, cel puţin, nu încă.

Ce nu ştie publicul despre Mutu şi ar putea afla acum?
Dacă zic, nu mai are farmec când vedeţi, nu? Eu zic că o să afle multe şi oamenii sunt interesaţi de orice – îmi dau seama din ce mă întreabă şi-n Italia, şi-n România.

Vei participa la campanii umanitare alături de Kanal D. Ce ne poţi spune despre ele?
Eu mi-am arătat dorinţa şi Kanal D vrea proiecte prin care să facă şi ceva pentru oameni. Eu sunt interesat în a ajuta copiii, deci proba− bil va fi ceva în această zonă.

Drepturile de difuzare ale Ligii I au fost luate, cu o sumă record, de Antena 1 şi RCS. Ce părere ai despre această tranzacţie, despre impactul asupra fotbalului?
Nu cred că va schimba ceva pentru fotbalişti sau pentru telespectatori. Nu ştiu dacă e o afacere, dar suma mi s-a părut foarte mare.

Te simţi urmărit de camere?
Nu sunt urmărit tot timpul. Pentru stadion chiar, echipa a avut nevoie de acreditări speciale. Fiorentina e foarte severă în reguli. Nu face fiecare ce vrea, dă interviuri, filmează. Nu, există ore stabilite, se anunţă, în multe situaţii camerele de filmat nu au acces. În rest, nu avem ceva de ascuns.