Atacantul Adrian Mutu n-a reuşit să-şi ia revanşa în faţa prietenului său Cristian Chivu. În etapa a 33-a din campionatul de fotbal al Italiei, Inter Milano, echipa lui Chivu, a învins din nou pe AC Fiorentina, la care evoluează Mutu, scor 2-0, într-un meci disputat duminică seară, pe stadionul „Giuseppe Meazza“. Acelaşi rezultat se înregistrase şi în partida-tur dintre cele două grupări, desfăşurată în etapa a 14-a din Serie A.

Dezamăgit de reacţia adversarilor

Liderii naţionalei României au fost prezenţi pe teren, Mutu – pe durata întregului meci, iar Chivu – din minutul 72. Inter Milano rămâne pe primul loc în Italia, cu 75 de puncte, iar echipa toscană se află pe poziţia a patra, cu 56 de puncte.

Deşi învins, Mutu a avut puterea să- l felicite pe Chivu. „Inter merită titlul. Noi trebuie să obţinem rezultate bune pentru a ne menţine pe poziţia a patra“, a declarat Mutu, care joi a calificat Fiorentina în semifinalele Cupei UEFA, marcând două goluri în partida cu olandezii de la PSV Eindhoven.

Aflat pe locul trei în clasamentul golgheterilor din Italia, cu 16 reuşite, „Briliantul“ a dezvăluit că la sfârşitul primei reprize l-a auzit pe un oficial de la Inter Milano cum îl îndemna pe atacantul Mario Balotelli să-şi lovească adversarii. „Nu se face aşa ceva. Astfel de lucruri nu trebuie să se întâmple. Nu-l cunosc pe oficialul respectiv fiindcă nu era la Inter Milano când eu evoluam acolo“, a menţionat Adrian Mutu.

„Briliantul“ dă strălucire Fiorentinei

Deşi n-a înscris şi n-a avut stră- lucirea din alte meciuri, „Briliantul“ a primit din nou aprecieri din partea presei. „Calitatea se vede în orice condiţ ii. N-a făcut o partidă extraordinară ca la Eindhoven, dar ocaziile importante ale Fiorentinei au apărut din invenţiile sale“, a scris agenţia Datasport, care l-a notat pe Mutu cu 6,5, iar pe Chivu – cu 6.

La unison, publicaţiile şi site-urile din Italia l-au scuzat pe Mutu, notând că românul a resimţit oboseala acumulată după dubla manşa cu PSV Eind hoven din „sferturile“ Cupei UEFA, în care a înscris toate cele trei goluri ale „violeţilor“.

PASIUNE

„Il Fenomeno“, colecţionar de vinuri

Dezvăluirile din viaţa lui Adrian Mutu continuă şi astă-seară, de la ora 22.30, la Kanal D, în cel de-al doilea episod al serialului „Il Fenomeno“. Emisiunea de azi va oferi detalii despre pasiunea pe care a făcut-o „Briliantul“ pentru vinurile de Toscana, regiunea în care se află oraşul Florenţa. Vrăjit de aroma deosebită a diferitelor soiuri de vinuri, Adrian s-a decis să achiziţioneze mai multe sticle de colecţie, iar soţia sa, Consuelo, a cumpărat refrigeratoare speciale care pot fi programate să păstreze constantă temperatura vinului fără a-i altera calitatea. (Daniel Conţescu)