Evenimentul Zilei > Actualitate > Mutarea “Lupoacei” s-a lăsat cu o demisie
Mutarea “Lupoacei” s-a lăsat cu o demisie

Mutarea “Lupoacei” s-a lăsat cu o demisie

După ce ziarul Evenimentul Zilei a relatat în exclusivitate, pe 13 Aprilie, că Administrația Monumentelor București a încheiat un contract în valoare de aproximativ 92.000 de euro pentru mutarea ”Lupoaicei Romei” din Piața Romană în faţa magazinului Bucureşti - situat în Centrul Istoric, primarul general al Capitalei a declarat astăzi că directorul Administrației, Florin Necula, a demisionat.

„Am aprobat demisia directorului care a vrut să dea foarte mulți bani pentru reamplasarea monumentului. Banii nu vor mai fi plătiți firmei Ecsscenic Product SRL, cea care a câștigat contractul de reamplasare și restaurare a monumentului. Lucrarea va fi făcută de Unimpresa”, a precizat edilul-șef, citat de Mediafax.

EVZ a relatat pe 13 aprilie că firma câștigătoare urma să mute monumentul, să-l restaurere și să realizeze în fața magazinului București basoreliefuri cu scene de pe Columna lui Traian, în timp ce chioşcurile amplasate în piaţeta din zonă urmau să fie desfiinţate.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.