Muncitor român, mort în Italia

Muncitor român, mort în Italia

Cristian Dan Costache, un tânăr de 21 de ani, a decedat la finele săptămânii trecute într-un accident de muncă ce a avut loc în sudul Italiei. Românul, rezident la Cicciani, în zona napoletană, fusese angajat ca muncitor la firma de prelucrare a marmurei, De. Gi. Marmi, din San Felice a Cancello, în Caserta.

Gazeta Românească

Accidentul a avut loc în după-amiaza zilei de 17 octombrie, când Cristian lucra în aer liber în incinta firmei. Potrivit martorilor, muncitorul se afla sub o macara când, dintr-o dată, coarda care ţinea legate bucăţile de marmură s-a rupt. Acestea au scăzut pe român, zdrobindu-l.

Tânărul a fost imediat transportat la serviciul de Urgenţă din Nola, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Din păcate, traumatismele suferite la cap şi la torace erau prea grave şi pentru Cristian nu a mai fost nimic de făcut. S-a stins după câteva ore de agonie. Magistratura a pus firma sub sechestru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ziua de 17 octombrie a fost o zi record la numărul de morţi la locul de muncă în Italia. În total nouă persoane şi-au pierdut viaţa. Preşedintele Senatului, Renato Schifani, a comentat: "Dramatica frecvenţă cu care se repetă episoade asemănătoare trezeşte indignare în noi toţi. Este necesar ca instituţiile şi forţele sociale să continue cu hotărâre maximă acţiunea lor de a pune capăt tragediei inacceptabile a morţilor la locul de muncă".