Evenimentul Zilei > International > „Mujahedinii, criminalii şi talibanii îl vor ucide”
„Mujahedinii, criminalii şi talibanii îl vor ucide”

„Mujahedinii, criminalii şi talibanii îl vor ucide”

Un student din Afganistan, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru că a descărcat de pe internet un articol despre drepturile femeilor, a cerut preşedintelui afgan să fie eliberat.

Ieri, vă prezentam povestea lui Sayed Pervez Kambaksh, un tânăr de 23 de ani, acuzat de "blasfemie", deoarece în articolul respectiv erau puse la îndoială unele versete din Coran.

Studentul i-a cerut preşedintelui statului său, Hamid Karzai, să revoce sentinţa dură aplicată de sistemul judiciar afgan, socotit a fi unul corupt, cu practici dintre cele mai bizare.

"Dacă cineva îmi atacă religia, nu este el un criminal?"

Unul dintre liderii religioşi de la Kabul, Mullah Enyatullah Balegh, a anunţat însă că, în cazul în care va fi eliberat, tânărul ar fi în mare pericol. "Dacă nu va fi pedepsit, dacă va fi eliberat pentru orice motiv, mujahedinii îl vor ucide, criminalii îl vor ucide, talibanii îl vor ucide, toată lumea va dori să îl ucidă", a anunţat liderul islamic.

El a explicat şi motivul pentru care judecătorii i-au aplicat tânărului o sentinţă foarte dură: "Dacă cineva mă atacă cu un cuţit, atunci este un criminal. Dacă cineva îmi atacă religia, nu este el tot un criminal?".

Sursa: The Independent

CITIŢI ŞI:

Sentinţă uimitoarea în Afganistan