Evenimentul Zilei > Actualitate > MRU cere informaţii despre beneficiarii achiziţiilor de protocol
MRU cere informaţii despre beneficiarii achiziţiilor de protocol

MRU cere informaţii despre beneficiarii achiziţiilor de protocol

El a solicitat RA-APPS să lămurească scandalul cheltuielilor din vremea când conducea Guvernul.

Mihai Răzvan Ungureanu vrea să elimine suspiciunile care planează asupra sa, urmare a scandalului privind lista achiziţiilor de protocol ce i-au fost atribuite pe vremea când s-a aflat la conducerea Guvernului.
Astfel, urmare a tirului de acuzaţii la care a fost supus, Partidul Forţa Civică a trimis o solicitare către RA-APPS, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile publice.
Informaţii publice
Astfel, Forţa Civică cere lămuriri cu privire la lista cheltuielilor de protocol din perioada 1 ianuarie – 30 mai, persoana care a solicitat şi a aprobat respectivele cheltuieli la nivelul Guvernului, dar şi care a fost destinaţia cheltuielilor.
Nu în ultimul rând, partidul condus de MRU solicită RA-APPS să prezinte cine a beneficiat de pe urma lor şi ce eveniment le-a ocazionat. În ultimele zile, fostul premier a fost ţinta unui şir de acuzaţii lansate şi întreţinute de Trustul Intact.
Cotidianul "Jurnalul Naţional" a publicat o listă care ar fi conţinut cheltuielile sale de protocol în perioada în care s-a aflat la conducerea Guvernului. Mai exact, sub forma unui serial cu 5 episoade, Jurnalul Naţional a publicat, cu lux de amănunte lista atribuită lui Ungureanu, pusă la dispoziţia ziarului de "funcţionari ai guvernului".
"Primul-ministru MRU a avut ca decizie prioritară achiziţia unui lung şir de loţiuni, parfumuri, creme, forfecuţe, pomezi, dezinfectante, odorizante care să-i asigure confortul pe banii statului", se arăta în articolul publicat de ziar, ce anunţa achiziţiile. Ulterior, subiectul a fost preluat in extenso şi de Antena 3, care a întreţinut acuzaţiile la adresa fostului premier.
Cu excepţia achizţiilor de protocol, informaţiile sunt învăluite în mister şi, în ciuda unor solicitări de lămurire a situaţiei, răspunsul autorităţilor întârzie să apară. Astfel, este neclar faptul dacă MRU a fost solicitantul şi beneficiarul achiziţiilor, cine le-a aprobat şi care au fost destinaţia acestora.
"Am depus o cerere (…) în vederea obţinerii unei poziţii ofi ciale cu privire la listele de protocol".
SMARANDA VORNICU, purtător de cuvânt PFC

Ponta nu spune cât s-a cheltuit în mandatul său
"Evenimentul zilei" a adresat guvernului Ponta, pe 19 septembrie, o solicitare în baza legii 544/2001 privind accesul la informaţii publice, cerând "lista cheltuielilor de protocol efectuate pe perioada mandatului lor de către premierii Adrian Năstase (28 decembrie 2000 – 28 decembrie 2004), Călin Popescu- Tăriceanu (29 decembrie 2004 – 22 decembrie 2008), Emil Boc (22 decembrie 2008-6 februarie 2012) şi Victor Ponta, pentru perioada 7 mai 2012 – 31 august 2012".
Cererea se întemeia pe un precedent, şi anume faptul că guvernul Ponta răspunsese unei solicitări asemănătoare a postului Realitatea TV, doar că în acel caz era vorba de cheltuielile guvernului Ungureanu. Spre deosebire de alte solicitări, la care biroul de presă a guvernului a răspuns relativ promt, chiar dacă negativ, de această dată cererea de informaţii a fost pur şi simplu ignorată.
CITIŢI ŞI:

  • Forţa Civică vrea să demonteze acuzaţiile la adresa lui MRU cu ajutorul RA-APPS
  • Ponta, către MRU: Ce ţie nu îţi place, altuia nu-i face
  • MRU demontează scandalul cheltuielilor de protocol: "Dezvăluirile reprezintă un evident atac la persoană"
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: