E prematur să ne pronunțăm dacă informația potrivit căreia micul motor Ford de un litru, care va fi asamblat și la Craiova, ar urma să primească o versiune de 180 de cai-putere este doar o stratagemă de marketing sau un proiect real.

Cert este că, presa britanică a dezvăluit exact acest lucru.

Ediția online a revistei ”Autocar” a lansat această ipoteză, după ce a discutat cu Gunnar Herrmann, directorul Ford care se ocupă de gama Focus.

Chiar săptămâna aceasta, ”Evenimentul zilei” a evaluat, în premieră, posibilitățile actualei celei mai puternice versiuni a motorului 1.0 Ecoboost, cea care dezvoltă 125 de cai-putere și lansată pe modelul compact Focus.

Se pare că Ford testează deja Ecoboost-ul de 999 cmc și 180 CP. Dacă în prezent, micul motor este sprijinit de o turbină, pentru a produce 100 sau 125 CP, soluția tehnică avută în vedere pentru varianta supersportivă ar miza și pe serviciile unui compresor (care să lucreze în tandem cu turbosuflanta).

Interesant este faptul că Ford are deja în ofertă un Ecoboost mai mare, de 1.6 litri, care livrează fie 150, fie… 180 de cai-putere.
CITIŢI ŞI:

  • Micul gigant: motorul Ford 1.0 Ecoboost, care va fi asamblat la Craiova