Moţiunea simplă PNL, dezbătută în Parlament

Moţiunea simplă PNL, dezbătută în Parlament

Moţiunea simplă "Educaţia sub cenzura Ecaterinei Andronescu-istoria se repetă" va fi dezbătută, astăzi, în Parlament.

Documentul critică mai multe măsuri propuse de ministrul social-democrat, printre care se numără şi reducerea orelor de sport. Pentru ca documentul să fie adoptat, este necesar votul majorităţii parlamentarilor prezenţi.

Moţiunea de cenzură ar putea fi depusă mâine

Conducerea liberală analizează, astăzi, în Biroul Politic Central, conţinutul moţiunii de cenzură care, potrivit liderului Crin Antonescu, ar putea fi depusă mâine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Moţiunea liberală ar putea fi susţinută şi de UDMR, care este "în principiu" de acord, potrivit lui Antonescu. Pentru a semna, ei solicită includerea în text şi a problemei numirilor în serviciile deconcentrate.

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a susţinut, la sfârşitul săptămânii, că moţiunea de cenzură privind rectificarea bugetară va fi semnată, pe lângă parlamentarii PNL şi UDMR, de cei ai minorităţilor, dar şi de parlamentari ai PSD şi chiar ai PDL.

Potrivit liderilor liberali, "baza moţiunii de cenzură este modificarea politicii fiscale, prin introducerea impozitului forfetar care practic va distruge sute de mii de întreprinderi şi va lăsa fără locuri de muncă peste 500.000 de români".

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată, potrivit Constituţiei, de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea se adoptă prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.