Moţiunea PNL, plimbată prin Cameră

Moţiunea PNL, plimbată prin Cameră

Deputaţii nu au stabilit încă o dată în care vor discuta moţiunea PNL împotriva ministrului Educaţiei Ecaterina Andronescu.

Potrivit stenogramei de miercuri a Biroului Permanent al Camerei, subiectul a fost ridicat de vicepreşedintele liberal Bogdan Olteanu. Acesta a cerut ca moţiunea să figureze pe ordinea de zi de marţea viitoare, dar nu a avut succes în faţa majorităţii PDL-PSD. „Orice discuţie legată de această chestiune nu face altceva decât să ne ducă iarăşi într-o zonă în care dezbaterile sunt sterile”, i-a replicat pesedistul Valeriu Zgonea.

Controversa datează din 23 martie când preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a suspendat dezbaterile la moţiunea PNL pe educaţie. Majoritatea PSD-PDL a cerut, în termen de 10 zile, un punct de vedere al comisiei de regulament, referitor la situaţia creată prin diferenţele dintre textul moţiunii depus la preşedintele Camerei şi cel lecturat în plen.

Preşedintele comisiei, Iustin Cionca Arghir (PDL), a declarat, însă, că termenul de 10 zile pe care îl are la dispoziţie pentru a tranşa problema legată de moţiunea PNL curge începând de vineri, 27 martie, când ar fi fost depusă sesizarea oficială, şi expiră lunea viitoare. Între timp, liberalii au anunţat că vor depune şi moţiune simplă pe agricultură.

Ne puteți urmări și pe Google News