"Din când în când este bine să schimbi. Şi eu cred că e bună o schimbare la vîrful Guvernului", a declarat vicepreședintele PDL, Monica Macovei la România TV.
Macovei fusese întrebată ce părere are despre declarațiile colegului său de partid, Cristian Preda, care, ieri dimineață vorbise despre necesitatea unui premier independent, susținut de un guvern politic.
"Chiar şi un prim-ministru politic ar fi o persoană foarte bună", a adăugat Monica Macovei, fiind de părere că ar fi bună o schimbare care să vizeze mai mulți miniștri, refuzând însă să dea și nume.
"În general, e vorba de zonele cu mulţi bani pe mână şi unde au fost acuze de folosire incorectă a fondurilor", a spus însă vicepreședintele PDL.
"Domnul Oltean se situează în afară"
Vicepreședintele PDL și-a exprimat însă nemulțumirea cu privire la afirmațiile făcute, tot ieri, la Bistrița, de secretarul general, Ioan Oltean. Pentru că acesta a vorbit de un termen în care guvernul condus de Emil Boc ar trebui să vină cu soluții pentru problemele oamenilor, Macovei a ținut să-i amintească că, în calitate de secretar general a susținut acest Executiv și, mai mult decât atât, a fost de fiecare dată de acord cu măsurile luate.
"Domnul Ioan Oltean se situează în afară, de parcă nu a fost până acum de acord cu toate măsurile luate", a spus Monica Macovei.
Ioan Oltean a spus și el că ar fi nevoie de o remaniere guvernamentală după ce se va încheia vizita Fondului Monetar.
"Este inacceptabil ca, în vremuri de criză, unii politicieni să fie îmbuibați"

Europarlamentarul a vorbit și despre protestele din Piața Universității, declarându-se de acord  cu o parte din revendicările manifestanților.
"Este inacceptabil ca, în vremuri de criză, unii politicieni să fie la fel de îmbuibaţi. Asta e o mare problemă şi un mare reproş. Dacă ceri solidaritate, să fie pentru toată lumea", a arătat europarlamentarul PDL.
Remanierea este subiect de discuție în PDL încă de astă-vară. Unul dintre cei care, în ultima vreme, a spus de nenumărate ori, că este nevoie de sânge proaspăt", este chiar președintele Senatului,  Vasile Blaga.

La ultima ședință a Colegiului Director a PDL, dat fiind și contextul protestelor de stradă, această problemă a fost ridicată de mai multe voci ale partidului, dar nu s-a luat atunci nicio decizie.

Deși au fost vehiculate mai multe nume, singurul care a picat a fost ministrul de Externe, Teodor Baconschi, revocat de premierul Emil Boc în timpul ședinței extraordinare a Parlamentului. Pedeliștii nu fuseseră informați de această decizie, iar Baconschi, plecat din țară, a fost demis prin telefon. Pe lista remaniabililor, aşa cum a fost ea vehiculată în ultimele luni, se află pe lângă Teodor Baconschi (Externe),care a și fost revocat, Gheorghe Ialomiţianu (Finanţe), Traian Igaş (Interne), Valeriu Tabără (Agricultură) şi Valerian Vreme (Comunicaţii). Pe listă s-ar putea trezi şi Ion Ariton, ministrul Economiei, după ce acesta a fost criticat public de preşedintele Traian Băsescu.

CITIŢI ŞI:

  • Declarațiile lui Oltean, analizate de conducerea PDL
  • William Brînză: E nevoie de o reformă profundă a guvernului
  • Raluca Turcan, despre proteste: Dacă s-ar fi făcut remanierea, poate nu s-ar fi ajuns aici
  • Teodor Baconschi: "Traian Băsescu nu ştia că hârtia era pe traseu"
  • Diaconescu, susţinut pentru Externe
  • Teodor Baconschi, revocat prin telefon. Pedeliştii au aflat odată cu telespectatorii