Monica Macovei: Ponta trebuie să-și dea demisia pentru acuzațiile gratuite de "nazist" și "fascist"

Monica Macovei: Ponta trebuie să-și dea demisia pentru acuzațiile gratuite de "nazist" și "fascist"

Victor Ponta dă dovadă de un limbaj comunist, calificând orice adversar politic drept "nazist" şi "fascist", a scris pe blog europarlamentarul Monica Macovei după ce premierul a acuzat-o că are o "gândire nazistă".

Potrivit europarlamentarului PDL, "afirmaţiile iresponsabile ale lui Ponta calcă în picioare memoria zecilor de milioane de victime ale naziştilor şi fasciştilor", iar faptul că acesta se află în fruntea Guvernului României aduce grave prejudicii României şi românilor.

Monica Macovei mai arată că a numi pe cineva "nazist" este o insultă gravă, pedepsită în Germania, iar "prin folosirea iresponsabilă şi răuvoitoare" a termenilor de "nazist" şi "fascist", premierul "îşi bate joc de semnificaţia istorică a Holocaustului şi a crimelor nazismului şi creează din nou în întreaga lume o imagine negativă României şi romanilor".

Ea aminteşte că există două precedente în acest sens din partea PSD: cazul ministrului Dan Sova care a negat Holocastul în România şi susţinerea pentru poziţia de judecător la Curtea Constituţională a lui Lucian Bolcaș, tot un negaționist al Holocastului.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Ponta trebuie să îşi dea demisia din fruntea guvernului pentru acuzaţiile gratuite şi iresponsabile de 'nazist' şi 'fascist', pentru că protejează corupţii, pentru că ieri a atacat statul de drept şi justiţia, devenind un mare pericol pentru România", mai arată Monica Macovei, adăugând că Ponta şi USL sunt responsabili pentru" încercările repetate de a scoate România de pe axa VEST şi din Uniunea Europeană." Premierul Victor Ponta a susținut, ieri, că eurodeputatul german Elmar Brok este un politician "demagog, iresponsabil şi populist", care împărtăşeşte o "gândire nazistă" că aceea a eurodeputatului PDL Monica Macovei. CITIȚI ȘI:

  • Victor Ponta: Europarlamentarul Elmar Brock are o gândire "nazistă, fascistă", la fel ca Monica Macovei
  • Europarlamentarul Elmar Brok vrea repatrierea imigranţilor români care vin în Germania pentru ajutoarele sociale
  • Cătălin Ivan (PSD): "Cei care cer AMPRENTAREA ROMÂNILOR ar trebui să se întoarcă în Evul Mediu"