Evenimentul Zilei > Actualitate > Monica Macovei, singurul europarlamentar român premiat de The Parliament Magazine la categoria Justiţie
Monica Macovei, singurul europarlamentar român premiat de The Parliament Magazine la categoria Justiţie

Monica Macovei, singurul europarlamentar român premiat de The Parliament Magazine la categoria Justiţie

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei a câştigat premiul The Parliament Magazine la categoria Justiţie şi Libertăţi Civile. Câştigătorii premiilor oferite sunt stabilite prin votul europarlamentarilor. Şi europarlamentarul PDL, Cristian Preda a fost nominalizat, la secţiunea "dezvoltare".

La aceeaşi categorie au mai fost nominalizaţi alţi doi europarlamentari, şi anume Jan Philipp Albrecht de la Verzi şi Sophia in ‘t Veld de la ALDE. De asemenea, Monica Macovei a fost nominalizată din 60 europarlamentari membri plini şi 59 de membri supleanţi ai Comisiei de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne.
Conform The Parliament Magazine, Monica Macovei, în calitate de ministru al justiţiei „şi-a făcut o misiune din reformarea sistemului juridic din România”, iar din postura de membru al comisiei europarlamentare de justiţie şi libertăţi civile a extins lupta din domeniul anticorupţiei, al transparenţei şi libertăţilor civile la nivelul întregii Uniuni Europene.

Revista a mai punctat faptul că Monica Macovei a iniţiat Rezoluţia privind eforturile Uniunii Europene de combatere a corupţiei, amintind de cele 41 de discursuri privind transparenţa şi lupta împotriva corupţiei pe care le-a susţinut în Parlamentul European. În plus, Macovei a condamnat public încălcarea drepturilor omului în mai multe ţări, cum ar fi Bahrain sau Siria. 
The Parliament Magazine a mai amintit şi faptul că Monica Macovei a câştigat, ca avocat pentru drepturile civile, 18 cazuri la CEDO.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News