Editura Evenimentul si Capital

Scandalul Monica Lewinsky a demonstrat că americanilor NU le pasă dacă PREŞEDINȚII au AMANTE

Autor: | | 0 Comentarii | 1332 Vizualizari

Monica Lewinsky este acea stagiară printre cele 100 de femei ale preşedintelui Clinton care a fost măcinat de presa vremii, amplificând scandalul la cote maxime. În prezent, asistăm la aceeaşi reţetă cu Donald Trump şi amantele sale pe care o cultivă rivalii săi dar şi presa care-i este ostilă. Se încearcă tot felul de născociri din trecutul său deşi, dacă ar fi aşa, se omite un lucru extrem de important: NU era preşedintele SUA, ci un milionar cu emisiuni de succes la TV.

Cine poate uita Sexgate-ul din 1998 cu dezvăluirile tinerei care implică preşedintele Americii şi care neagă tot, apoi recunoaşte la Tv cu Hillary în dreapta sa: ''Am avut o relaţie improprie''

Povestea care a zguduit planeta şi care va rămâne în istorie o redescrie Corriere della sera, ca pe o lecţie de manual, şi scrie: "Este 10 seara, 17 august 1998. Preşedintele SUA, democratul Bill Clinton, apare în direct la Tv şi mărturiseşte că a avut cu Monica Lewinsky '' o relaţie improprie''. ''Not appropiate'', devine în diferitele traduceri, una dintre expresiile la modă pentru a parodia orice. Clinton, în fapt, o foloseşte pentru a recunoaşte practic că stagiara i-a practicat sex oral, deşi în 26 ianuarie negase ''relaţii sexuale''. O făcuse sub jurământ, alături de soţia sa Hillary, într-o conferinţă de presă, aproape silabisind cuvintele: ''Vreau să spun o chestiune americanilor. Ascultaţi-mă cu atenţie. N-am avut relaţii sexuale cu femeia aceea''.

''Relaţie improprie''

Acum, acrobaţia lexicală este mutarea pentru a se salva de acuzare pentru sperjur, după 7 luni de la psihodrama naţională, indiscreţii, acuze, anchete ale procurorului Kenneth Starr. În acel 17 august, Clinton, mai întâi în faţa marelui juriu, api la Tv, spune că explicaţia din ianuarie era ''legal corectă dar incompletă''. Americanii îşi trag sufletul. Omul a mărturisit, Ţara poate merge înainte. Wall Street se deschide cu un salt spectaculos, sondajele nu înregistrează scăderi de popularitate. ''Pare că nu s-a întâmplat nimic'', scriu ziarele, ''totul desfăşurându-se în picioare, pentru noi, europenii, de mică importanţă, dar pentru America de mare importanţă, chiar fundamental''.

Depoziţia

În acea pauză de mijloc de august, scandalul pare a fi în stand by. Trei zile după, în timp ce Monica termină a doua sa depoziţie în faţa marelui juriu, Clinton anunţă raiduri împotriva Afganistanului şi Sudanului. Televiziunile opresc transmisia în direct cu Monica şi transmit imaginile unei clădiri în flăcări la Khartoum. Din atâta zgomot pare să fi rămas doar o bătaie de joc. Au apărut cu rapiditate, bancurile, stil Boccaccio, cu deux-pièces-ul, care după ce a fost prin Biroul Oval, a fost ţinut în frigider de mama sa pentru a păstra ''probele organice'', dar şi datele notate de Monica ori de câte ori se întâmpla ''relaţia sexuală orală''. Republicanii nu s-au lăsat, lumea e încă împărţită. La timpul respectiv, Indro Montanelli scria: ''Cred că există două şcoli de gândire: aceea încercată de spaimă la ideea că superputerea care are în mâini soarta întregii lumi poate intra în convulsii pentru o pereche de chiloţi de damă şi aceea care vede în situaţia asta un încurajator semn de rigoare şi vigoare morală''.

Campania împotriva Monicăi Lewinsky

Erau vremuri cu mult mai puţin gentile faţă de femei. Campania de demonizare a Monicăi a fost imediată şi violentă, s-a scormonit în trecutul său, a fost descrisă ca o nimfomană.''O pramatie a lui mami'' scriau unele ziare. Astăzi cu #MeToo, lucrurile ar fi stat cu totul diferit. Monica declara pentru Vanity Fair că s-a simţit înfiorător de singură. Astăzi putem spune clar că a fost vorba de un abuz de putere.

PROTESTE de amploare, in Bucuresti, dupa anuntul lui Toader! Ce se intampla ACUM, in Piata Victoriei

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI