Monica Columbeanu a câştigat temporar custodia fetiţei

Monica Columbeanu a câştigat temporar custodia fetiţei

Potrivit deciziei de ieri a Tribunalului Bucureşti, micuţa Irina va rămâne în grija mamei până la încheierea procesului de divorţ al soţilor Monica şi Irinel Columbeanu.

Monica Columbeanu a înregistrat prima victorie, una dintre cele mai importante, în "războiul" cu soţul ei. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, ieri, recursul Monicăi faţă de decizia Judecătoriei Buftea de a o încredinţa temporar pe micuţa Irina tatălui ei, Irinel Columbeanu. Astfel, începând de ieri, Irina va locui cu mama ei, până la finalizarea procesului de divorţ. Decizia este definitivă şi irevocabilă.

Totodată, instanţa a decis ca, tot până la finalizarea procesului, Irinel Columbeanu să plătească o pensie alimentară lunară în valoare de 2.000 de lei. Suma coincide cu aceea pe care omul de afaceri declara în dimineaţa procesului că ar fi dispus să o plătească pentru întreţinerea fiicei lui.

Justiţia, surdă la acuzaţiile de prostituţie

Ne puteți urmări și pe Google News

Rezultatele anchetelor sociale realizate de cei de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Ilfov par să fi fost în favoarea Monicăi, iar acuzaţiile lui Irinel, formulate de acesta în momentul în care a aflat că soţia lui a deschis proces de divorţ, nu au mai contat în decizia instanţei.

Nu mai târziu de ieri-dimineaţă, milionarul de la Izvorani a depus la tribunal o serie de documente prin care îşi acuză soţia că a practicat prostituţia. Întrebat de ziarişti dacă o acuză pe Monica de prostituţie, Irinel a susţinut că a adus probe noi la dosar. "Este vorba de nişte tarife pe care le practica Monica la un moment dat", fără a preciza dacă aceste dovezi datează din perioada în care cei doi erau deja căsătoriţi sau de dinaintea căsătoriei. Irinel a susţinut că în sprijinul acuzaţiilor sale sunt mai multe mărturii ale unor prostituate.

"Dacă ştia că a avut asemenea preocupări, de ce a mai luat-o de nevastă?", o apără designerul Cătălin Botezatu pe Monica. Magistraţii Tribunalului Bucureşti nu au ţinut însă cont de acuzaţiile de prostituţie formulate de Irinel.

Pe de altă parte, Irinel Columbeanu spune că infidelităţile Monicăi în timpul căsniciei "au fost de notorietate publică, iar neruşinarea cea mai mare mi se pare că acestea s-au petrecut la domiciliul conjugal, fapt cunoscut de angajaţi, cărora le-a fost teamă să vorbească".

Între timp, se pare că Monica a întrunit condiţiile impuse de instanţă, care au reprezentat iniţial motivul pentru care aceasta nu a putut păstra custodia fetiţei, în ciuda ordonanţei preşedinţiale pe care a înaintat-o în acest sens. Dacă la început doamna Columbeanu nu a putut face dovada unor "condiţii de locuit adecvate" şi a unor venituri stabile care să îi permită să îşi întreţină fiica, situaţia s-a schimbat, iar acum, aceasta a demonstrat că întruneşte toate condiţiile pentru creşterera Irinei.

Ca şi în cazul lui Irinel Columbeanu, măsura de acordare a custodiei temporare înseamnă că Monica nu poate scoate fetiţa din ţară fără acordul tatălui.

Pensie alimentară convenită

Suma stabilită ca pensie alimentară pentru micuţa Irina Columbeanu este cu siguranţă una convenită, fie între cei doi soţi, fie propusă şi acceptată de către magistraţi.

"Potrivit legii, cuantumul pensiei alimentare este de 25% din veniturile lunare realizate de părintele care trebuie să plătească această sumă. Însă acest lucru este valabil în cazul persoanelor «normale». Este însă greu de crezut că în cazul domnului Columbeanu veniturile sale lunare sunt de numai 8.000 de lei", este de părere avocata Crina Popescu.

Deşi anul acesta nu a mai fost atât de comunicativ în ceea ce priveşte valoarea veniturilor sale şi nu se mai află la masa bogaţilor, conform ultimului Top 300 realizat de revista "Capital", omul de afaceri Irinel Columbeanu nu este tocmai sărac. Potrivit sursei citate, averea acestuia se afla, în 2009, în jurul sumei de şapte milioane de euro. Cu un an înainte, averea lui Irinel Columbeanu fusese estimată la aproximativ 40 de milioane de euro. "Infidelităţile din timpul căsătoriei au fost de notorietate publică.“ IRINEL COLUMBEANU, om de afaceri