Monica Anghel: „Nu voi face ceea ce fac la Divertis“

Monica Anghel: „Nu voi face ceea ce fac la Divertis“

Cooptată de Europa FM pentru a prezenta programul matinal, vedeta povesteşte ce atuuri are în faţa cuplurilor masculine de la posturile concurente.

Glume cu bun-simţ, o percepţ ie bună a publicului, un om „din popor“. Cu aceste avantaje îşi propune Monica Anghel, de pe 5 mai, să fie singura prezentatoare de matinal radio într-un peisaj dominat de bărbaţi. Este la prima experienţă radio şi va face echipă cu Bogdan Miu, cel care se ocupa singur până acum de matinalul Europa FM.

Propunerea unui prieten

A ajuns la Europa FM chemată de directorul postului, Marius Furdui, un vechi amic. „Sunt prietenă de mai mulţi ani cu el, de când eram puşti. Mi-a zis, hai, treci pe la mine, să ne vedem, să stăm de vorbă. Nici nu ştiam ce avea să-mi propună. Am zis da din prima“. Solista a dat şi o probă de voce, ceea ce nu i s-a părut deloc deplasat: „Nu am venit să dau o probă de cântat. Dacă Marius Furdui m-ar fi chemat să-i dau o probă de cântat, probabil că i-aş fi spus să cumpere un CD“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Propunerea a fost acceptată fără reţinere. „Îmi plac proiectele noi“, spune ea. „De fapt, învăţ să vorbesc la radio, ceea ce este un lucru extraordinar, este o meserie nouă, iar în meseria asta pot să stau şi 60 de ani. Nu contează că îmbătrânesc, nu contează că mă îngraş, că-mi apar riduri. Doar să fiu spontană, să am nişte replici de bun-simţ, alături de colegul meu Bogdan Miu, să putem să tratăm subiectele cu umor, dar şi cu seriozitate, cu un umor de calitate“.

Toate matinalele principale sunt prezentate de cupluri. Toţi sunt bărbaţi. Toţi au muzică şi încearcă să pară glumeţi şi ironici. Toţi „fac mişto“. Ce va avea în plus Europa FM? „Glumele pe care le vom face le vom culege din presa zilnică (râde). Nu trebuie să le creăm noi. Noi trebuie să tratăm subiectele cu umor sau nu“, spune Monica Anghel. „Nu ne dorim cu orice preţ să fim nici hazlii, nici foarte serioşi, nici să dăm lecţii nimă nui. Noi o să fim noi“, continuă ea.

„Noi doi ne completăm foarte bine“, e de părere vedeta. „Mie îmi place să vorbesc despre medicină, despre nutriţie, deşi nu pare“, spune ea râzând, „despre parfumuri, şampanie, bijuterii, treburi femeieşti. Îmi place să gătesc şi atunci automat îmi place să vorbesc despre asta. Sunt lucruri care lui Bogdan nu-i plac“. În peisajul FM detestă ceva: „Mi se pare de cea mai joasă speţă să te apuci să faci mişto de cineva, la radio sau la televizor, oriunde, despre felul în care arată. Poţi să-l ironizezi dacă intră în politică şi spune numai prostii. Dar nu mi se pare normal să râdem de felul în care ne-a lăsat Dumnezeu pe pă- mântul ăsta. Că unul are privirea nu ştiu cum, că unul e gras, slab, înalt sau nu ştiu cum. Nu sunt lucruri despre care mi-ar face plăcere să comentez“.

Monica Anghel în rolul... Monica Anghel

Intenţia la început de FM: „Oamenii mă percep pe mine într-un fel anume. Aici nu voi face ceea ce fac la Divertis. Voi fi Monica Anghel, aşa cum este ea. Cu gândurile mele, cu trăirile mele, cu nervii mei, cu apucăturile mele, ca să spun aşa, cu atitudinea mea, clară, pro sau contra lucrurilor care mă deranjează sau care îmi fac bine în societatea în care trăim cu toţii“. „Eu îmi doresc să fiu una dintre acele persoane care spune lucrurilor pe nume. Sunt eu, Monica Anghel. Discutăm despre viaţă, aşa cum este ea, despre tot ce ne înconjoară şi despre tot ceea ce ne doare sau ne face plăcere“, îşi propune ea.

Cât despre discurs: „Mie nu-mi place să fiu răutăcioasă, să jignesc pe nimeni, pentru că îmi văd paiul din ochiul meu. Nu pot să spun despre o femeie că este frumoasă sau urâtă, pentru că nici eu nu sunt top-model şi nici cea mai frumoasă din lume. Nu-mi place să vorbesc despre felul în care arată cineva“.

„JUMĂTATEA“ BOGDAN MIU

„Monica are o imagine curată“

„Imaginea ei se potriveşte foarte mult cu postul de radio. Nu a fost implicată în scandaluri şi are o imagine curată“, spune Bogdan Miu. În plus, cum pe radioul din 2008 sunt puţine voci feminine, venirea Monicăi Anghel face diferenţa. O altă explicaţie: „Targetul nostru principal sunt cei între 30 şi 40 de ani şi, atunci, Monica, fiind în această categorie de vârstă, este exact ce ne trebuia. La Europa FM nu poţi face glume adresate puştilor, pentru că te ascultă alte categorii. Programul nu va fi mult diferit, însă „Monica va aduce plusurile ei şi, în felul acesta, va fi altfel“. În timp, este posibil să apară şi rubrici noi, în funcţie de evoluţia emisiunii. „Momentan structura matinalului rămâne aceeaşi: ştiri, muzică şi intervenţii scurte“. În toamnă, la ultima măsurătoare de audienţă radio, matinalul Europa FM era pe locul trei în mediul urban, cu o medie de 838.000 de ascultători (după România Actualităţi şi Kiss KM). În Bucureşti, era pe locul cinci, după Radio 21, RRA, Kiss FM şi Pro FM.