Evenimentul Zilei > Justitie > MOMENTE GRELE pentru Cristian Popescu – Piedone. Magistraţii Curţii de Apel ÎI POT SCHIMBA VIAŢA
MOMENTE GRELE pentru Cristian Popescu – Piedone. Magistraţii Curţii de Apel ÎI POT SCHIMBA VIAŢA

MOMENTE GRELE pentru Cristian Popescu – Piedone. Magistraţii Curţii de Apel ÎI POT SCHIMBA VIAŢA

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu – Piedone a ajuns în această dimineaţă la Curtea de Apel Bucureşti, care judecă o contestaţie depusă la decizia prin care a fost arestat preventiv, în dosarul în care este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Piedone a fost arestat preventiv la data 7 noiembrie şi împreună cu el au mai fost arestate şi două funcţionare din Primăria sectorului 4 – Aurelia Iofciu, şef Serviciu autorizări comerciale, şi Luminiţa Larisa Ganea, funcţionar în cadrul aceluiaşi serviciu.

Piedone le-a cerut judecătorilor să nu fie arestat, deoarece are afecţiuni cardiace, iar avocaţii săi au susţinut că fostul primar este nevinovat, deoarece el a semnat doar formal autorizaţia de funcţionare în cazul clubului Colectiv, în timp ce responsabilitatea verificării documentaţiei ar aparţine subordonaţilor săi.

Potrivit DNA, Piedone şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu, constând în încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis acordul de funcţionare 3909/14.01.2015 şi autorizaţia de funcţionare 369/14.01.2015 necesare desfăşurării activităţii de către SC Colectiv Club SRL.

Astfel, Piedone a cauzat vătămarea drepturilor şi intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Primăriei, în urma cărora reprezentanţii SC Colectiv Club, care au putut desfăşura activităţi de alimentaţie publică, au obţinut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei.

Pentru a autoriza funcţionarea, Cristian Popescu Piedone ar fi emis cele două acte administrative prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că SC Colectiv Club SRL ar fi îndeplinit cerinţele legale necesare avizării.

Cele două funcţionare din Primărie l-au sprijinit pe primar în emiterea celor două acte administrative, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că cea din urmă le-a întocmit, iar prima le-a avizat.

Până în prezent, bilanţul negru al tragediei din clubul Colectiv a ajuns la 50 de morţi. Alte zeci de răniţi sunt în stare gravă pe paturile spitalelor.

Numărul morţilor în tragedia de la Colectiv a CRESCUT la 50. A mai murit unul din pacienţii transportaţi în Marea Britanie