Evenimentul Zilei > International > Moldova a ales Europa! Putin a pierdut!
Moldova a ales Europa! Putin a pierdut!

Moldova a ales Europa! Putin a pierdut!

Pentru foarte mulți dintre observatorii rezultatului obținut de PSRM la alegerile de duminică poate părea o surpriză. Formațiunea condusă de Igor Dodon a obținut cel mai bun scor electoral, încununându-se cu o victorie care însă nu-i va folosi la nimic celui care a trădat tot ce a atins.

Se poate spune deci, fără teama de a greși că Moldova a ales, dar Putin, prin marionetele sale de la Chișinău, a pierdut.

A ciugulit din „cadavrul politic” a lui Usatîi

Este limpede pentru oricine că Igor Dodon este beneficiarul votului ratat de celălalt exponent al lumpenului filorus din Republica Moldova. Sufragiile menite celui care a ales ca unică tactică electorală concertele estradei rusești împletite cu înjurăturile la adresa actualei guvernări, s-au basculat rapid în contul unui Dodon a cărui singură dorință, înainte de „exilarea” lui Usatîi era să sară peste pârleazul pragului electoral. Măcar cu un picior…

Nu în ultimul rând, acest eșantion de voturi nu face decât să se plimbe dintr-un „buzunar” în altul al formațiunilor care și-au făcut o credință din slugărnicia pentru Federația Rusă și românofobie. Cele 44-45 de procente de adulatori ai sclaviei Uniunii Vamale, sunt aceiași care votau acum 4 ani pentru PCRM și care în acest an s-au împărțit între comuniști și noua amantă politică a țarului Putin de la Chișinău, Igor cel cu stea în frunte. Din acest punct de vedere, bazinul electoral al nostalgicilor istoriei criminale a URSS nici nu a proliferat, dar nici nu a scăzut, iar schimbările în bine din ultimii ani nu i-au întors din ura lor față de viitorul acestei țări, pe care o vor doar la remorca Kremlinului.

A păpat pe degeaba banii Rusiei

Un alt argument în favoarea lui Dodon este susținerea fățișă și fără echivoc a Rusiei. Informația verificată și confirmată că în ajun de alegeri, candidatul manciurian al Kremlinului s-a dus să se adape cu ultimele instrucțiuni de la reprezentența diplomatică a fostei metropole sovietice din Chișinău nu a mai sensibilizat pe nimeni. După cum nici șantajul economic criminal şi el, al Moscovei, instituit la recomandarea liderului PSRM, nu a cântărit în demonstrația că Igor Dodon este un personaj profund animat de ură și dispreț față de statul în al cărui Legislativ spera să își care ciracii, inclusiv celebra individă ale cărei fotografii de pe rețelele de socializare – în care apare fie inscripționată cu mesajul: „Mă f… pentru mâncare”, fie mimând, sau poate nu, acte de sex oral unor bărbați.

Începutul sfârșitului

Cu toate acestea, tactica federației Ruse s-a soldat, din nou cu un eșec lamentabil, iar coloana din dreptul partidului îngrășat cu gazoruble, e bună numai pentru graficele care apar la televiziune. Coalizarea forțelor pro-europene va trimite PSRM într-o opoziție de uzură, la finalul căreia e greu de crezut că șleahta de semianalfabeți și indivizi îndoielnici ca moralitate va rezista în formula completă. Europa a învins, iar jucăriile stricate ale lui Putin au irosit fondurile alocate doar pentru a-și contempla acum buricul, fără nici un efect asupra procesului de normalizare al Republicii Moldova.

Lucru pe care îl știe cel mai bine însuși liderul PSRN, cel care, văzând că e marginalizat ca un lepros al țarcului politic, a cerut ieri anularea rezultatului alegerilor și refacerea acestora. Ceea ce nu înțelege însă noul idol al drojdiei filoruse este că acesta a fost momentul său de apogeu și că niciodată nu se va mai întâlni cu o asemenea conjunctură favorabilă. Iar de acum începe căderea.

 Do svidania, Igoraș!