Evenimentul Zilei > Actualitate > Modelul Bogdan Vlădău vrea o carieră în muzică
Modelul Bogdan Vlădău vrea o carieră în muzică

Modelul Bogdan Vlădău vrea o carieră în muzică

Lansat în emisiunea „Vara ispitelor”, top-modelul care a defilat pentru mai multe case de modă celebre îşi va lansa, în curând, primul său album muzical.

Bogdan Vlădău „a dat de gustul” celebrităţii la în ceputul anilor 2000, odată cu participarea la reality-show-ul „Vara ispitelor”, difuzat de Pro TV, după ce tot atunci se remarcase în câteva prezentări pentru creatori de modă români ca Răzvan Ciobanu, Cătălin Botezatu ori Doina Levintza.

Cu o înfăţişare şi un trup care au făcut multe femei să suspine – chiar şi pe cele din showbizul autohton, la ultimele sale cuceriri adăugându-se şi iubita lui Marius Moga, Iulia Vântur, pentru o scurtă perioadă de timp însă – tânărului manechin, care avea pe atunci nu mai mult de 20 de ani, nu i-a fost greu să ajungă în atenţia marilor creatori de modă.

„Callas Forever” şi alte „roluri mai mici” în filme      

După „Vara ispitelor”, un rol în serialul românesc „În familie”, difuzat de postul Prima TV în 2002, şi o altă scurtă apariţie în filmul lui Franco Zeffirelli, „Callas Forever”, turnat în România, Vlădău a debutat pe plan internaţional odată cu primul contract în Singapore.

„Am călătorit prin toată Asia, cred că am fost în absolut toate ţările, după care am început şi prin Europa. Pe lângă prezentări de modă, am făcut reclame TV, dar am avut şi roluri mici în filme, în mai multe ţări în care am fost, în general, în Asia. Am făcut reclame, că acolo sunt banii până la urmă, la show-uri nu câştigi aşa de bine, iei mult mai mulţi bani dacă faci o reclamă la Sony decât pentru o prezentare Armani”, spune manechinul.      

„Când eram mic, eram campion la kung fu”

Amintirile despre Asia sunt multe, mai ales că pentru topmodelul în vârstă de 30 de ani continentul era un vis încă de când era copil mic: „Când eram mic, am fost campion de kung fu şi kickboxing la juniori şi am fost foarte pasionat de sporturile astea, iar pentru mine Asia, China, templele shaolin erau o ţintă. Am folosit oarecum modellingul ca să pot ajunge aici. Iar în filmele în care am jucat am interpretat astfel de mici roluri, în care mi-am putut etala şi cuno ştiin ţele sportive”, adaugă Vlădău.

De atunci, top-modelul a defilat pentru creatori de modă ca Hugo Boss, Armani, Jean Paul Gaultier, Gucci ori Louis Vuitton şi a făcut reclame pentru Nokia, Coca-Cola sau McDonald’s. Recunoaşte că în ultimii ani nu prea a mai apărut pe podiumuri, ci a preferat să aleagă numai ofertele bine plătite: „Mă interesa o reclamă bine remunerată ori o revistă bună, care îmi face cinste, dar la altceva nu m-am băgat, că nu are sens. Cred că nu mai călătoresc constant, aşa cum o făceam înainte, de vreo patru ani”, spune el.      

Bogdan vrea să facă muzică

La zece ani distanţă de la debutul în lumina reflectoarelor, Bogdan Vlădău vrea să vadă dacă se poate face remarcat şi într-un alt domeniu: muzica.

„Recent, m-am apucat de cântat. De fapt, eu cânt de când eram mic, dar nu am făcut niciodată asta profesionist. Chiar mi-ar plăcea să fac chestia asta, sper să o fac şi bine”, povesteşte top-modelul.

Decizia de a se apuca de muzică a venit odată cu propunerea managerului Cătălin Muraru: „Eu mai cântam într-un bar cu o trupă de bulgari şi Cătălin mi-a spus: «Vrei să faci ceva pe zona asta ori o să rămâi să cânţi aici»”. De aici povestea e simplă. Cu trei piese deja finalizate, Vlădău se pregăteşte pentru lansarea single-ului, probabil undeva în toamnă, pentru că „mai este de muncit”. „Încă nu ne-am hotărât care dintre piesele astea va fi single-ul, să vedem.”     

PROIECT

„Văd în muzică un viitor pentru mine”

Care e stilul de muzică pe care-l abordează Bogdan Vlădău pentru primul său album? „Surpriză!” Deşi recunoaşte că l-a tentat întotdeauna un rol, fie el şi cât de mic, într-o producţie cinematografică, punând în balanţă muzica şi filmul, Vlădău înclină în favoarea celei dintâi: „Văd în muzică un viitor pentru mine. Am făcut şi ce trebuia, ca să fac bani la un moment dat, dar cu muzica e altceva”, spune, convins, top-modelul.

O posibilă carieră muzicală nu îl va împiedica însă pe frumosul manechin să-şi continue drumul în modelling, el spunând că luna aceasta urmează să-şi deschidă propria agenţie de modelling.

„Sunt destul de încrezător că îmi va merge bine pentru că domeniul acesta îl cunosc foarte bine”, spune el, adăugând că, „în general, băieţii nu se aleg cu foarte mulţi bani în modelling”.

„Poate te alegi cu faptul că vezi lumea, şi poate în alte condiţii nu ai avea banii necesari să faci asta”, mai spune el.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News