Cei prezenţi au atras atenţia cu privire la nevoia întoarcerii PSD către baza sa de membri şi simpatizanţi, dar şi la rolul pe care Departamentele partidului l-au jucat în trecut în transmiterea mesajului şi problemelor din teritoriu către centru şi, totodată, în pregătirea rezervei de cadre pentru care PSD a fost cunoscut atât de mult timp, a precizat un comunicat al PSD.

„Departamentele sunt o structură extrem de importantă a PSD, care în ultimii ani nu a fost folosită la întregul ei potenţial. Rolul Departamentelor este de a genera constant politici publice, de a le analiza pe cele existente şi de a căuta soluţii pentru îmbunătăţirea lor. Şi tot Departamentele trebuie să acţioneze ca o pepinieră pentru viitorii specialişti din administraţia publică. Trebuie ca PSD să redevină partidul care poate da cei mai bine pregătiţi oameni pentru orice funcţie sau poziţie în stat. Iar criteriul competenţei să primeze”, a declarat Ionuţ Vulpescu.

La reuniunea de miercuri s-au pus în discuţie viitoarele măsuri care trebuie implementate în viitor.

Printre subiectele abordate se numără situaţia minerilor din Valea Jiului, starea sistemului energetic naţional, măsuri de sprijinire a agricultorilor şi antreprenorilor, pachetul social garantat pentru educaţie, o mai bună cooperare între cele două camere ale Parlamentului, dar şi viitorul pieţei muncii, în contextul dezvoltării Inteligenţei Artificiale şi a automatizării tot mai multor procese industriale, potrivit dcnews.ro