O noutate în materie de amenajări este mobila-cameleon, care îşi poate schimba culoarea uşilor după dorinţa proprietarilor şi după ultimele trenduri din domeniu.
Culoarea a învins. După ce ani întregi producătorii de mobilier s-au luptat să impună trenduri mai puţin clasice şi mult mai colorate, în sfârşit li s-a împlinit visul. Noile trenduri impun mobilier intens colorat care dă frâu liber imaginaţiei, dar şi posibilităţi multiple de gestionare a spaţiilor. Mai colorat ca oricând O noutate în materie de mobilier colorat vine de la un producă tor autohton care a impus pe piaţă un nou concept: mobilierul-cameleon. Stiliştii sunt de părere că şi în materie de mobilier şi decoraţiuni interioare se traduc aceleaşi tendinţe ca şi în privinţa hainelor. Odată cu trecerea pragului psihologic al anului 2000, lucrurile încep să se coloreze în materie de mobilier, mai mult ca oricând. Designerii încep să lase deoparte culorile „naturale“ şi griul pentru a aborda piese de mobilier în care armonia culorilor nu mai reprezintă o chestiune exclusiv estetică.
Cea mai mare noutate în materie de mobilier colorat vine de la un producător autohton care a impus pe piaţă un nou concept: mobilierul-cameleon. Noul concept, departe de a fi costisitor, îi dă proprietarului posibilitatea de a se expune cu un mobilier de altă culoare ori de câte ori are poftă. Azi verde, mâine portocaliu sau mov „Miracolul“ constă în posibilitatea schimbării uşilor dulapurilor. „Amenajarea şi mobilarea locuinţei pot deveni un proiect interminabil dacă trebuie să alergi prin tot oraşul pentru a găsi obiectele potrivite“, spune Claudiu Buduruţă, Director de Comunicare la Staer.
„Provocarea este de a simplifica şi eficientiza procesul complet de amenajare-reamanajare a locuinţei. Oferim soluţii complete de amenajare şi, în plus, oferim clienţilor ocazia de a descoperi sugestii de amenajare a propriilor lor apartamente. Una dintre noutăţile care se bucură de un real succes este posibilitatea de a schimba culorile monbilierului de bucătărie, de exemplu. Atunci când doreşte o altă paletă coloristică, clientul trebuie doar să vină la noi cu uşile mobilierului şi i le schimbăm cu altele colorate aşa cum doreşte“, spune Claudiu Buduruţă, Director de Comunicare la Staer. Compania colorează mobilierul prin presare la cald, rezultând suprafeţe de o calitate impecabilă.
REGULI Cum se alege culoarea mobilierului Potrivit specialiştilor în domeniu, există mai multe criterii în alegerea culorii mobilierului: > dimensiunea respectivei piese de mobilier; > cantitatea de lumină naturală care va cădea pe ea; > tipul de lumină artificială la care va fi supusă în acea încăpere; > ce utilizare are mobilierul; > stilul în care este lucrat acesta (de obicei piesele de mobilier stil, sculptate, „tradiţionale“, vor păstra culoarea naturală a lemnului sau vor fi tratate cu un baiţ natural) > dimensiunea încăperii (se recomandă mobilier în culori deschise în încăperile de mici dimensiuni, respectiv în culori tari, puternice, în spaţiile generoase).