După drama lui Fabrice Muamba, fotbalul mondial s-a cutremurat din nou, sâmbătă, ca urmare a faptului că Piermario Morosini, jucător al echipei Livorno, a murit în timpul unui meci din Serie B.

În minutul 31 al partidei cu Pescara, Morosini (25 de ani) s-a prăbuşit pe teren, departe de minge şi fără adversar prin preajmă. I s-a făcut masaj cardiac chiar pe gazon, apoi a fost transportat la spital.

La faţa locului, suportul medical a venit cu întârziere. Ambulanţa de la arena din Pescara era blocată de o altă maşină, iar în Italia s-a deschis o întreagă dezbatere.

Piermario a avut o soartă crudă. Şi-a pierdut ambii părinţi înainte de 18 ani. La scurt timp după decesul lor, fratele lui s-a sinucis, lăsându-l singur cu o soră infirmă (Maria Carla).

Cazul Morosini a făcut ca Italia fotbalistică să se oprească din alergare şi să mediteze la faptul că se joacă la foc automat, iar corpul uman, mereu suprasolicitat, uneori cedează.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/hKHsy2zfjsA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>