MM, alungat de Becali!

MM, alungat de Becali!

Latifundiarul l-a dat afara pe Mihai Stoica, managerul specializat in scandaluri, dar sub a carui sefie clubul a atins mari performante.

Mariajul dintre Steaua si Mihai Stoica s-a incheiat ieri, dupa cinci ani de casnicie zbuciumata. Fostul manager general al gruparii din Ghencea a tinut sa oficializeze divortul anului in fotbalul romanesc pe trotuarul din fata Manastirii Casin, din Capitala, in acelasi moment in care in lacasul de cult avea loc o nunta.

Alegerea locului pentru inedita conferinta de presa a socat pe toata lumea, cel poreclit „MM” tinand astfel, probabil, sa impresioneze. In aceste conditii patetice a luat sfarsit o domnie care a adus performante pentru Steaua, dar si mult rau, mai ales in planul imaginii.

Mihai Stoica a obtinut, de-a lungul mandatului, doua titluri nationale, a ajuns de trei ori consecutiv in primavara europeana, s-a calificat in grupele Ligii Campionilor si a ajuns in semifinalele Cupei UEFA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de alta parte, clubul a suferit groaznic la capitolul comunicarii cu suporterii, al imaginii si al organizarii: angajari „pe spranceana”, management dezastruos, marketing inexistent, transferuri paguboase.

La acestea se adauga „aportul” personal al lui „MM”, care si-a facut un crez din lingusirea patronului si injurarea adversarilor de competitie. Stoica a devenit primul conducator de club din lume care a batut un suporter al propriei echipe!

Suparat pe Oli si pe Argaseala

„Am crezut ca voi imbatrani la Steaua, dar n-a fost sa fie”, a spus Mihai Stoica. Fostul manager general al Stelei si-a prezentat propria varianta de divort, dupa ce Gigi Becali anuntase ca l-a dat afara: „Mi s-a acceptat demisia, dar se poate spune si ca am fost demis”. Vizibil afectat, Mihai Stoica a tinut sa precizeze ca „am iubit aceasta echipa si o voi iubi in continuare, chiar daca voi lucra in viitor la una dintre marile ei rivale”. Culmea ipocriziei, „MM” a vorbit si despre dragostea fata de suporterii „ros-albastri”, uitand insa ca i-a injurat si chiar lovit cu pumnul!

„MM” s-a aratat deranjat ca Valeriu Argaseala a acceptat sa fie noul sef al Stelei: „Putea sa-mi dea si mie un telefon... L-am adus la Steaua intr-un moment in care nu avea nici un drum in fotbal”. Un alt „prieten” despre care Stoica spune ca l-a tradat e Cosmin Olaroiu.

 REGRETUL LUI GIGI „Mi-am sacrificat familia pentru a-l apara” Gigi Becali a vorbit ieri despre despartirea de Mihai Stoica, cel pe care, in repetate randuri, il anuntase ca va ramane pe viata in Ghencea, dar pe care n-a ezitat acum sa-l alunge fara remuscari. Patronul Stelei a afirmat ca recent a convocat Consiliul Director si a dat afara pe toata lumea, inclusiv pe nepotii sai! „M-am demis si pe mine!”, a mai zis Becali.

„A facut o mare greseala”

Gigi Becali ascunde motivul real care a dus la demiterea managerului Stelei. „Mi-am sacrificat familia pentru a-l acoperi pe Mihai Stoica! A facut o mare greseala. Nu voi spune care a fost aceea”, a declarat ieri, la TV Sport, Gigi Becali, dand de inteles ca transferurile ratate sau cele nerentabile, comisioanele pe care se spune ca Stoica le-ar fi incasat ar reprezenta, de fapt, un mizilic pe langa adevarata vina a galateanului.

„Lui Mihai Stoica o sa-i dau la plecare 150.000 de euro, a castigat 2-300.000 la Steaua... Nu-l plangeti! Are bani. Isi va face firma de impresariat”, a pronosticat Becali.

Gabi Popescu: „Ma conformez”

Fostul international Gabi Popescu, cel mai bun prieten al antrenorului Cosmin Olaroiu in lumea fotbalului, ii va lua locul lui Mihai Stoica. „Daca Gigi Becali ma cheama la Steaua, o sa ma conformez!”, ne-a declarat ieri fostul mijlocas de la Valencia. In ultimul timp, Gabi Popescu se ocupa de afaceri. Steaua l-ar putea inregimenta si pe fostul federal Cristi Bivolaru.

N-are loc la Dinamo si la Rapid Stoica si-a facut multi dusmani de-a lungul timpului. Oficialii de la Dinamo si Rapid nici nu vor sa auda despre cel care s-a batut cu pumnii in piept ca e mare stelist si a jignit pe toata lumea. „Stoica n-are ce cauta la Rapid!”, l-a respins Copos, uitand ca Mihai Stoica a fost, pentru o noapte, sef in Giulesti.

„Noi, la Otelul Galati, cautam doar jucatori liberi de contract, nu conducatori”, l-a ironizat Marius Stan. Nici la Poli Timisoara nu e loc pentru Stoica. „E bine ca a plecat MM!”, crede si Dumitru Dragomir, seful LPF.

Gigi Becali „munceste” de zor ca Steaua sa prinda pozitia secunda in Liga I. Bogatasul din Pipera a dat de inteles ca motiveaza financiar rivalele gruparii din Ghencea pentru locul doi, desi federatia a interzis astfel de practici. (Daniel Contescu)