Avocatul fostului comandant al sârbilor bosniaci: Mladici nu va trăi până la proces

Avocatul fostului comandant al sârbilor bosniaci: Mladici nu va trăi până la proces

Avocatul lui Ratko Mladici a declarat că fostul comandant al sârbilor bosniaci nu va trăi până la procesul care va avea loc la Tribunalul ONU.

Unul dintre argumentele folosite de avocaţii lui Ratko Mladici în vederea anulării deciziei de extrădare către Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPI) este legat de dosarul medical al lui Mladic.

Astfel, avocatul său a declarat, conform Reuters, că nu se aşteaptă la un proces, întrucât nu crede că Mladici va mai fi în viaţă până la începutul procedurii. Conform apărării, Mladici este foarte bolnav. Se pare că fostul lider al sârbilor bosniaci a suferit, în ultimii 15 ani, de când autorităţile sunt pe urmele sale, două atacuri vasculare.

Astăzi, apărarea lui Mladici a făcut apel la decizia autorităţilor de la Belgrad de a-l extrăda Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPI).

Ne puteți urmări și pe Google News

"Voi face apel în după-amiaza acestei zile pentru a mai trage de timp, astfel încât extrădarea sa să nu aibă loc imediat", a declarat, în acest sens, Milos Saljic, avocatul lui Ratko Mladici.