MIZERIE LA „CASA FOTBALULUI”: Federaţia drogurilor

MIZERIE LA „CASA FOTBALULUI”: Federaţia drogurilor

Cazul maseurului Gabriel Voicu, fost angajat al FRF prins marţi în flagrant de DIICOT având asupra lui un kilogram de heroină, aruncă încă o pată pe imaginea şi aşa murdară a forului condus de Mircea Sandu (preşedinte) şi de Ionuţ Lupescu (director general).

Totodată, situaţia creată nu face altceva decât să perpetueze şirul scandalurilor în care sunt implicaţi oamenii de fotbal de la noi. Problemele cu legea se ţin scai de oficialii din Liga I, structură sportivă alcătuită în mare parte din personaje controversate.

„Fauna” este luată în prezent la puricat de procurororii DNA, pentru diverse fapte de corupţie. Există arbitri şi conducători arestaţi, dar mizeria, exemplificată de „cazul Voicu”, există până la ultimul palier. Voicu a fost până joi, când a fost dat afară de la FRF, angajat la „Casa Fotbalului”, activând la lotul UEFA ’92, unde lucra din anul 2005.

Şefii lui Voicu se disociază de activitatea infracţională a acestuia şi spun că nu ştiau nimic. Maseurul se înscrie pe o listă cu foşti sau actuali subalterni de-ai lui Mircea Sandu implicaţi în probleme asemănătoare cu cele ale lui Voicu. Raluca Sandu, fiica „Naşului”, a fost cercetată în dosarul „Cocaină pentru VIP-uri”, iar Robert Sandu, nepotul mai-marelui FRF, a făcut şi închisoare, fiind găsit vinovat pentru trafic de droguri de mare risc.  GUDA SE DEZVINOVĂŢEŞTE:   „Ionuţ Lupescu l-a angajat pe Gabriel Voicu!” După ce federaţia i-a pus în cârcă prietenia cu Gabriel Voicu, susţinând într-un comunicat că el l-a propus pentru angajare, Ianis Guda, fost antrenor federal, a replicat ieri: „Ce ştiu eu despre Voicu, ştie şi Lupescu! Federaţia l-a angajat. Voicu a venit la mine, apoi s-a dus în birou la Lupescu. El l-a angajat, nu eu. Voicu a făcut junioratul la Dinamo, deacolo îl ştiau Lupescu şi Prunea, dar şi eu. Sub comanda mea, la FRF, Voicu a lucrat doi ani şi jumătate. Era vai de steaua lui. Locuia la Mogoşoaia. Acolo mânca, acolo dormea. Şi-a făcut-o cu mâna lui. Un dobitoc”, ne-a declarat ieri Guda, care este finul lui Gică Hagi. Angajat cu carte de muncă

Contrar informaţiilor lansate de FRF, Gabriel Voicu a fost angajat permanent al federaţiei. „Anul trecut, cât a durat acţiunea «Luceafărul», Voicu a fost sigurul angajat cu carte de muncă în FRF. Acum, în ultima vreme, nu ştiu ce statut avea, dar atunci stătea permanent la Mogoşoaia şi nu putea fi colaborator”, ne-a declarat ieri Mircea Rădulescu, preşedintele Şcolii Federale de Antrenori din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, a încercat să minimalizeze importanţa cazului.

„Voicu este doar un colaborator. El este cel care are probleme, nu federaţia”, s-a rezumat să ne declare „Kaiserul”, pentru a se putea prevala de prevederea că pentru un colaborator nu se cere cazierul la angajare. Lupescu n-a mai apucat să răspundă acuzelor lansate de Guda, întrerupând dialogul cu EVZ sub pretextul că are în derulare un proces cu un ziarist al cotidianului nostru.

Rădulescu a mai povestit că Sandu a declanşat o anchetă internă, pentru a găsi vinovaţii în acest caz. „Voicu e un golan, un derbedeu!”, a comentat ieri „Naşul”. Federaţia nu a luat însă vreo mă sură împotriva maseurului-traficant, deşi el a avut şi în 2006 probleme cu legea, tot pentru legături cu mafia drogurilor. Voicu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare.

TRECUT Ştia federaţia de fărădelegile lui Voicu? În mod normal, Gabriel Voicu trebuia demis în urmă cu trei ani, când a fost arestat preventiv pentru de 29 de zile, acuzat tot de trafic de droguri. Atunci maseurul, care avea deja un an vechime la FRF, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Legile în vigoare spun că, în astfel de situaţii, angajatorul, în cazul de faţă Federaţia Română de Fotbal, este anunţat oficial de către oamenii legii cu privire la faptele comise de angajat.

Cu toate acestea, federaţia pretinde că nu a avut habar de problemele cu legea ale lui Voicu. „Nu ne-a spus nimeni nimic. De unde să ştiu că a mai fost condamnat? S-a scris la ziar?”, s-a întrebat Miodrag Belodedici, responsabilul cu loturile de juniori de la FRF. NECAZURI   „Cireşele” familiei Sandu   Mircea Sandu, preşedintele FRF, nu este străin de anchetele brigăzii Antidrog. Fiica sa, Raluca, şi nepotul Robert au avut, în trecut, de-a face cu anchetatorii porniţi pe urmele reţelelor de distribuţie a stupefiantelor. Robert Sandu, nepotul şefului de la „Casa Fotbalului”, a fost închis între decembrie 2004 şi aprilie 2006, pentru trafic de droguri.   Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la cinci ani de închisoare, dar, ulterior, pedeapsa i-a fost înjumătăţită. În momentul reţinerii, Robert Sandu lucra la FRF, având funcţia de portar. El a fost trimis în spatele gratiilor după ce i-a fost ascultat telefonul timp de câteva luni. „Vorbeau despre «cireşe». I se spunea: «Vreau să-mi aduci şi mie nişte cireşe. Să fie de iunie, nu de mai!»”, a povestit Mircea Sandu, motivul pentru care nepotul său a fost condamnat.   Robert a recunoscut în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti că l-a alimentat cu droguri pe Ion Alexandru Ţiriac, fiul fostului jucător de tenis, Ion Ţiriac, anchetat în dosarul „Cocaină pentru VIP-uri”. Raluca, în Office-ul drogurilor

Cercetările în dosarul „Cocaină pentru VIP-uri” au început în 2002, printre suspecţi numărându-se Ion Ţiriac jr., Ileana Lazariuc şi Raluca Sandu - fiica preşedintelui FRF. Ancheta a durat şapte ani. La final, VIP-urile au scăpat necondamnate. Asta în ciudat faptului că, într-o noapte din noiembrie 2002, Ion Ţiriac, Raluca Sandu şi Walter Zenga se aflau în clubul Office, din Bucureşti, unde a fost găsit un plic ce conţinea cocaină. Raluca Sandu a ajuns atunci la poliţie pentru declaraţii.

După acest eveniment, fiica „Naşului” a luat calea Americii. Ea a fost citată de mai multe ori la Parchet, pentru audieri, însă nu s-a prezentat, trimiţând doar o scrisoare avocaţilor ei, în care a pledat nevinovată. De anul trecut, Raluca a revenit în ţară şi încearcă să-şi refacă imaginea, promovând acţiuni ale FRF legate de fotbalul mixt şi de cel feminin.

Ne puteți urmări și pe Google News