Potrivit reporterilor PRO TV, care au realizat un material cu camera ascunsă, la secţia de endoscopie digestivă şi ecografie e dezastru, iar cine are nevoie la toaletă, mai bine se abţine. Vasul de porţelan e mizerabil, iar colacul, hârtia igienică şi săpunul lipsesc cu desăvârşire.

Şi la Chirurgie, şi la Ortopedie sunt aceleaşi probleme. Geamurile sunt mizerabile, tâmplăria mâncată de umezeală, uşile rupte. Pe holuri infirmierele plimbă cărucioarele ruginite pe care stau farfurii din tablă pline cu mâncare. Pacienţii sunt nevoiţi să accepte resemnaţi aceste condiţii.

”E sub orice critică! Asta este adevărul! Salonul în care am fost internat este numai igrasie, numai mucegai. Nu mai vorbesc de grupurile sanitare. Sunt pensionar şi trebuie să rabd! Asta este!”, povesteşte un pacient.

Managerul spitalului spune că este la conducerea spitalului de numai o luna şi jumătate, şi face tot ce poate cu banii pe care îi are. Spitalul este foarte vechi şi reparaţiile sunt costisitoare. Anul trecut s-au cheltuit, de exemplu, aproape două milioane şi jumătate de lei doar pentru reparaţii curente şi igienizare. De vină sunt şi pacienţii, spune managerul, care fură tot, de la becuri la consumabile:

Pentru mizeria cruntă, conducerea spitalului invocă lipsa de personal şi susţine că ar mai fi nevoie de încă 200 de infirmiere şi asistente, că să fie curăţenie.

<iframe src=’http://www.stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=61453407&section=3&video_section_id=’ frameborder=’0′ style=’width: 400px; height: 350px; scrolling: no;’></iframe>

Te-ar putea interesa și: