Directorul interimar al Aeroportului Otopeni, preşe dintele PC Satu Mare – Cristinel Smadu – va pune pe hârtie terenurile deţinute de instituţie. Asta, după ce în cadrul companiei s-a înfiinţat, recent, un departament care ar trebui să numere terenurile şi să le identifice cadastral.
"Acum, în capitalul social al instituţiei nu sunt trecute terenurile. Nu se ştie unde sunt, cum sunt", a explicat, pentru EVZ, surse din cadrul Ministerului Transporturilor, care au mai spus că acum se duce "bătălia pentru terenuri".
Aceleaşi surse au explicat că Aeroportul Otopeni ar avea în proprietate privată aproximativ 4.600.000 mp de teren, iar în proprietatea publică a statului s-ar afla alţi 158.000 mp.
Surse din cadrul aeroportului spun că inventarierea se face cu paşi repezi. Motivul: conducerea va fi preluată de un manager privat.
Voiculescu şi afacerile din zona aviaţiei
Omul de afaceri Dan Voiculescu, părintele spiritual al Partidului Conservator, este direct interesat de terenurile din zonă. Aşa se şi explică faptul că şefia aeroportului a ajuns la partidul lui. Voiculescu a făcut şi face afaceri în domeniul aviaţiei.
De exemplu, în zona Otopeni activează firma Air Total România, care are printre acţionari, potrivit ultimelor date relatate de presă, compania Grivco SA, deţinută de Dan Voiculescu.
Liderul Partidului Conservator a fost, de asemenea, acţionar al companiei aviatice Grivco Air. În 1993, firma Crescent, deţinută de Voiculescu, a încercat, pentru prima dată, asocierea sa cu Romaero SA Băneasa, companie de stat situată în imediata vecinătate a aeroportului Băneasa.
După 11 ani, în 2004, în mandatul lui Miron Mitrea la Transporturi, Voiculescu a reuşit să se asocieze cu acest aeroport. Contractul a constat în închirierea a 20 de hectare de teren deţinute de aeroport la un preţ simbolic -de 1 dolar pe metru pătrat, pe o durată de 15 ani.
Colaborarea lui Voiculescu cu compania gestionată de liderul Partidului Social Democrat, Miron Mitrea, presupunea relansarea proiectului Băneasa Mall.
Directorul interimar al Aeroportului Otopeni a intrat în politică la începutul anului. Înainte făcea afaceri cu termopane
Citiţi şi:

  • Dan Voiculescu a pus mâna pe Otopeni
  • Voiculescu a obţinut un post cheie la Transporturi: conducerea aeroportului Otopeni